Busquem una participant per la Peaceweek sobre migracions climàtiques

Busquem una participant per la Peaceweek sobre migracions climàtiques

Cerquem una participant per la Peaceweek ‘Connecting youth to face migrations and climate emergency challenges’, que tindrà lloc a Barcelona del 14 al 21 de novembre!

Per participar dels seminaris o formacions internacionals només cal que et facis sòcia de l’SCI Catalunya. Les despeses del transport i l’allotjament corren a càrrec del projecte

Aquest seminari busca conèixer l’origen i les conseqüències de l’emergència climàtica i la seva relació amb les desigualtats econòmiques, geogràfiques i de gènere, així com les violacions de drets humans que se’n deriven en el context de les migracions, els desplaçaments forçats i l’asil. 

L’objectiu és crear un espai per a joves de diferents països on abordar l’emergència climàtica i l’impacte que té a diferents territoris, posant especial atenció a la vulneració de drets humans que pateixen països i comunitats del Sud Global.

Objectius principals
– Conèixer les experiències de cadascú al voltant de la temàtica.
– Aprendre sobre les causes estructurals i els impactes de l’actual model econòmic global: extractivisme, destrucció mediambiental, discurs d’odi i polítiques autoritàries que provoquen desplaçaments forçats.
– Promoure els punts de vista ecofeministes i interculturals.
– Explorar les experiències de resistència des de la vivència de les participants dels diferents països.
– Crear consciència i promoure la xarxa entre les organitzacions dels participants.
– Recollir eines i estratègies sobre resistència, democratització, participació noviolenta i acció.
– Treballar conceptes relacionats amb la seguretat digital, el discurs de l’odi, la defensa dels drets humans i la construcció de pau.
– El seminari ‘Peaceweek’ és una estada durant una setmana a Barcelona amb joves d’arreu del món enfocada a fer dinàmiques, sessions d’estudi i de debat relacionades amb la temàtica proposada. L’idioma del seminari és l’anglès. Hi participaran un màxim de 12 joves de: Catalunya, Madrid, Sèrbia, Irlanda, Itàlia, Grècia, Jordània i Estònia.

Per a més informació, consulta la crida per a participants.

També cerquem tres coordinadores. Llegeix els requisits!

Si vols participar-hi, escriu-nos a participacio@scicat.org ja!

blank