Participa a la Peaceweek sobre migracions i emergència climàtica

Participa a la Peaceweek sobre migracions i emergència climàtica

Cerquem 2 participants per la Peaceweek “Linking migrations with climate emergency”, que tindrà lloc a Barcelona del 13 al 20 de març!

Per participar dels seminaris o formacions internacionals només cal que et facis sòcia de l’SCI Catalunya. Les despeses del transport i l’allotjament corren a càrrec del projecte

Aquest seminari busca conèixer la realitat entre diferents joves de l’àrea del Mediterrani al voltant de la situació actual en relació amb l’emergència climàtica i la relació – origen, conseqüències – amb les desigualtats econòmiques, geogràfiques i de gènere, les quals violen els drets humans en el context de les migracions, els desplaçaments forçats i l’asil causat pel fenomen climàtic.

L’objectiu és crear un espai per a joves de diferents països on abordar l’emergència climàtica i l’impacte que té a diferents territoris, posant especial atenció a la vulneració de drets humans que pateixen països i comunitats del Sud Global.

Objectius principals

  • Conèixer les experiències de cadascú al voltant de la temàtica.
  • Aprendre sobre les causes estructurals i els impactes de l’actual model econòmic global: extractivisme, destrucció mediambiental, discurs d’odi i polítiques autoritàries que provoquen desplaçaments forçats.
  • Promoure els punts de vista ecofeministes i interculturals.
  • Explorar les experiències de resistència des de la vivència de les participants dels diferents països.
  • Crear consciència i promoure la xarxa entre les organitzacions dels participants.
  • Recollir eines i estratègies sobre resistència, democratització, participació noviolenta i acció.
  • Treballar conceptes relacionats amb la seguretat digital, el discurs de l’odi, la defensa dels drets humans i la construcció de pau.

El seminari ‘Peaceweek’ és una estada durant una setmana a Barcelona amb joves d’arreu del món enfocada a fer dinàmiques, sessions d’estudi i de debat relacionades amb la temàtica proposada. L’idioma del seminari és l’anglès. Hi participaran un màxim de 25 joves de: Jordània, Eslovènia, Itàlia, Sèrbia, Alemanya, Polònia, Kurdistan, Bulgària, Palestina, Tunísia i Suïssa.

Per a més informació, consulta la crida per a participants.

També cerquem una coordinadora. Llegeix els requisits!

Si vols participar-hi, escriu-nos a participacio@scicat.org ja!

blank