Periodisme en la construcció de pau: 15 de març a les 19h a La Fede!

Periodisme en la construcció de pau: 15 de març a les 19h a La Fede!
El proper dimecres 15 de març organitzem conjuntament amb el Grup de periodistes Ramon Barnils un acte per reflexionar sobre el paper dels mitjans de comunicació en la construcció de pau. Presentem també l'informe sobre la cobertura mediàtica del conflicte entre Palestina i Israel.

Des de fa molts anys, l’SCI Catalunya contempla la zona del sud de la Mediterrània com una zona estratègica per tal de traçar relacions de solidariat internacional. En especial, des de fa molt temps col·laborem amb entitats a Palestina, on hem impulsat projectes de voluntariat internacional i cooperació.
 

En la línia del treball de sensibilització i educació per la pau, hem volgut analitzar el paper dels mitjans en el conflicte Palestina – Israel, per veure si la seva pràctica contribueix a construir la pau, o a l'inrevés, a agreujar el conflicte. Per fer-ho hem comptat amb el treball del grup de periodistes Ramon Barnils, encapçalat per la Maria Manyosa, que ha fet la tasca d'anàlisi i recerca. L'informe consta d'un anàlisi acurat de les informacions de diversos mitjans catalans i de l'estat espanyol sobre el conflicte, les conclusions de les quals volem compartir el proper 15 de març.

Així doncs, emmarcat dins de l'acte "Periodisme i construcció de pau", volem presentar públicament les conclusions d'aquest informe i compartir plegades quins creiem que són els reptes dels mitjans de comunicació en la resolució dels conflictes i en la construcció de pau. Per fer-ho, després de la presentació de l'informe, comptarem amb una introducció sobre el paper dels mitjans en la construcció de pau a càrrec del periodista i professor Xavier Giró, i posteriorment d'una taula rodona on comptarem amb diverses periodistes i persones provinents del teixit associatiu:

Periodisme en la construcció de pau

15 de març a les 19h a La Fede
 
Presentació de l'informe sobre la cobertura mediàtica del conflicte Palestina-Israel als mitjans de comunicació
a càrrec de Maria Manyosa i Sergi Franch del Grup Ramon Barnils
 
Introducció del periodisme en la construcció de pau
a càrrec de Xavier Giró, periodista i professor de la UAB
 
Taula rodona moderada per Laia Altarriba del Grup de periodistes Ramon Barnils amb
Isabel Galí excorresponsal de TV3
Josep M. Royo de la Fede.cat
Cristina Mas del diari Ara
Joan Cañete d'El Periódico de Catalunya

* Aquest projecte ha estat possible amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació per al desenvolupament