Posicionament de suport de l’SCI a la suspensió de l’agermanament BCN – Tel-Aviv

Posicionament de suport de l’SCI a la suspensió de l’agermanament BCN – Tel-Aviv

Des del Servei Civil Internacional de Catalunya celebrem la decisió de l’alcaldia de Barcelona de suspendre les relacions amb Israel així com de l’agermanament de la ciutat amb la seva capital, Tel-Aviv, fins que es respectin els drets humans del poble palestí. Aquesta decisió no hauria estat possible sense l’esforç de les persones i entitats que vam impulsar la campanya «Barcelona amb l’Apartheid No» i ens enorgullim d’haver contribuït al seu èxit. Així mateix, exigim que aquesta decisió no es reverteixi i seguirem treballant per la llibertat del poble palestí.

Recentment, des de l’SCI vam tenir l’oportunitat de visitar entitats de voluntariat a Palestina amb les que treballem, i que ens van mostrar la realitat del dia a dia als territoris ocupats: limitacions a la lliure mobilitat, extracció de recursos naturals, limitació a l’accés a l’aigua, apropiació de terres, demolició de cases i expulsió de famílies, repressió, detencions i assassinats (al llarg del 2023 ja n’hi ha hagut una seixantena). La vulneració de drets per part de l’estat d’Israel és una dinàmica constant i permanent per a les palestines i palestins i cal que es prenguin les accions necessàries perquè aquesta violència acabi al més aviat possible. Organitzacions internacionals com Amnistia Internacional, Humans Rights Watch o israelianes com B’Tselem han qualificat la política d’Israel com un sistema d’Apartheid i denuncien que constitueix un crim de lesa humanitat.

Des de la nostra reivindicació per la Cultura de la Pau i com a entitat defensora de drets hem apostat sempre al llarg dels anys per la solidaritat amb Palestina i és una línia de treball prioritària per la nostra entitat. Donem suport especialment a la reivindicació del manteniment dels llaços entre els pobles de la Mediterrània i a l’impuls de joves defensores de drets. Per aquest motiu, fem recurrentment activitats de difusió i sensibilització de la situació que viuen les palestines i palestins, treballem en projectes de voluntariat conjunts amb entitats locals, participem de la Coordinadora Prou Complicitat amb Israel i enviem i rebem voluntàries de Palestina per fer Camps de Treball i altres projectes internacional de voluntariat.

Com a entitat impulsora de la campanya «Barcelona amb l’Apartheid No» les nostres activistes locals s’han implicat en la recollida de signatures i als actes i convocatòries fets els darrers mesos. Agraïm el suport de les més de 110 organitzacions i les més de 4.000 signatures que han empès al consistori a prendre aquesta decisió. Exigim que no es reverteixi aquesta decisió i que des de la nostra societat s’enviï un missatge clar i contundent en contra de la impunitat de la violació de drets humans a Palestina.

Visca la lluita del poble palestí! Visca Palestina lliure!

Posicionament escrit pel grup local d’activistes MIDICAT