#FormaPartDelCanvi i distribueix per la teva entitat aquestes postals per al foment del consum conscient!
El ritme del dia a dia de les nostres entitats ens fa oblidar, a vegades, que la lògica transformadora no ve donada només per l’activitat que fem, sinó per com ho fem i amb qui ho fem, i que l’impacte de la nostra activitat pot ser molt més àmplia del que ens pensem. És a dir, què consumim i d’on venen els productes, com consumim, el transport que utilitzem… tot és part d’una xarxa d’accions que poden canviar la realitat en la qual vivim.
En aquest sentit i amb l’objectiu de transformar les nostres pràctiques diàries cap a un consum més coherent neix el projecte “Som part del canvi, guia pràctica de consum conscient i economia solidària per associacions”. Es tracta d’un material elaborat per Opcions, amb el suport del Grup ECOS i el Servei Civil Internacional, amb la finalitat d’enfortir el vincle d’associacions amb l’economia solidària i facilitar un consum amb un impacte positiu en l’entorn.
No només això, sinó que el projecte Som part del canvi també es basa en la creació, disseny i difusió de postals per a la sensibilització i conscienciació sobre diferents aspectes relacionats amb el que podem fer de manera individual i des de les entitats per enfortir el consum conscient.
El projecte compta amb diferents versions de postals:
– Per un costat, existeix la línia de cartelleria destinada a la sensibilització sobre com consumim. Amb la premissa general “Consum Conscient” es barregen petites frases com “consumir sense comprar”, “comprar amb criteri” i “qüestionari necessitats”.
– Per un altra costat. el projecte se situa en el foment d’accions concretes per formar part d’un consum conscient. Així, en aquest cas, el contingut dels cartells gira entorn de la consigna “nosaltres prioritzem…”, i cada cartell se centra en una acció o elecció com ‘Banca ètica’, ‘Transport en bicicleta’, ‘El petit comerç local’, ‘Consumir menys per viure millor’, ‘Cooperatives’ i ‘Programari lliure’. Totes les postals tenen també paraules relacionades, arguments en forma de paraules clau.
La idea del projecte és ampliar i compartir l’experiència amb altres entitats de la ciutat amb l’objectiu de crear consciència i processos d’actuació davant els hàbits de consum. La nostra campanya s’ubica en aquest context i té la voluntat de generar recursos per compartir, en aquest cas gràfics.
Les pots descarregar aquí: