Preparem juntes la Festa de les sopes d’aquí i d’allà!

Preparem juntes la Festa de les sopes d’aquí i d’allà!

Aquest any preparem la "Festa de les sopes amb nom de dona", que tindrà lloc el dia 12 de novembre al Raval. Farem una reunió preparatòria per a qui vulgui col·laborar el proper 24 d'octubre. Participa-hi!

La festa de les sopes és un esdeveniment que proposa un espai d'intercanvi i coneixement d'altres cultures mitjançant la cuina. La sopa és un plat estès per tot el món que va intrínsecament lligat a la idea de compartir àpat amb un grup gran de gent amb ingredients diversos. Els festivals de les sopes és un moviment estès arreu del món que proposa compartir l'espai públic amb l'excusa de cuinar un plat calent i alhora poder crear xarxa i enfortir els lligams entre les persones del barri.

Dins del marc de l'11a edició del Festival de Cultura del Raval celebrem la "III Festa de la sopa d'aquí i d'allà". Aquest any, l’eix temàtic que lliga totes les activitats del Festival Raval(s) és la visibilització i reducció de desigualtats de gènere. Creiem que la nostra Festa de la Sopa, que s’està començant a consolidar com una tradició del barri, pot ser una bona eina per fer visibles els rols de gènere. Pensem que la cuina, dins l’imaginari col·lectiu, s’atribueix a les dones quan es tracta de l’àmbit privat, però que en l’esfera pública són els homes que acostumen a tenir un rol protagonista (cuiners de restaurants, xefs famosos…). Volem que la Festa de la Sopa del 2016 serveixi per reivindicar que tant l’àmbit privat com el públic en la cuina i gastronomia siguin dels homes i de les dones!

Per poder celebrar-la necessitem mans! Farem una reunió preparatòria per veure quines tasques hi ha, repartir rols, preveure la logística, material gràfic, missatge i anar difonent a totes les veïnes i entitats del Raval! Més endavant obrirem les inscripcions per apuntar-te i venir a cuinar!

Sopes amb nom de dona
III Festa de la sopa d’aquí i d’allà
Reunió preparatòria dia 24 d’octubre a les 19h a la Vaqueria
No hi faltis!!

Si voleu més informació o teniu pensat venir a la reunió podeu contactar a sara@sci-cat.org.