La Primavera Verda ja torna a ser aquí!

La Primavera Verda ja torna a ser aquí!

Els dies 12, 13, 14, 19 i 20 de maig us convidem a gaudir amb nosaltres de la Primavera Verda: activitats, xerrades i tallers relacionats amb el clima, la sostenibilitat i la justícia social

Des de Justícia Climàtica, el grup d’activisme ecologista de l’SCI Catalunya, organitzem un any més la Primavera Verda amb la intenció de fomentar una visió crítica sobre com funciona la nostra societat, i plantejar reptes i alternatives per viure en un món sostenible i més just amb el nostre entorn natural i social. #MineriaUrbanaBCN

Tindrem xerrades sobre l’emergència climàtica, els ecofeministes i altres tallers vivencials relacionats amb totes aquestes temàtiques. Mireu bé el calendari d’activitats, que el dissabte 13 també us convidem a dinar!

T’hi apuntes? Inscriu-te al formulari!
Taquilla inversa

Programa complet

DIVENDRES 12 DE MAIG
Xerrada: Què és l’ecofeminisme?
Lloc: La Vaqueria de l’SCI (C/ Del Carme, 95 Baixos 2a 08001 Barcelona)
Hora: de 18 a 20h
Els ecofeminismes són mirades al món, però són sobretot propostes socials, polítiques i civilitzatòries per respondre a la crisi de cures i l’emergència climàtica. Amb la Júlia Martí i la Gabriela Velez de l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) reflexionarem sobre la necessitat de canviar de paradigma: passar de la productivitat a la sostenibilitat de la vida. Debatrem entre totes i compartirem experiències de defensores del territori, feministes, ecologistes, antiracistes, camperoles, sindicalistes… que des de territoris urbans i rurals, del sud i el nord global lluitem contra els megaprojectes, l’explotació laboral, la contaminació, el deute i les retallades… i construeixen alternatives ecofeministes.

DISSABTE 13 DE MAIG
Taller: ‘Repair Café’
Lloc: La Vaqueria de l’SCI (C/ Del Carme, 95 Baixos 2a 08001 Barcelona)
Hora: de 12 a 14h
El ‘Repair Café’ és una activitat d’economia circular que consisteix a reparar objectes avariats com electrodomèstics, equips informàtics i equips mecànics amb creativitat i empoderament. L’objectiu és promoure el canvi d’hàbits de consum a través de la reparació, empoderant la ciutadania i així reduir l’impacte ambiental a través de la mineria urbana.

Dinar de pica-pica a càrrec de Tsuru Càtering
Lloc: La Vaqueria de l’SCI (C/ Del Carme, 95 Baixos 2a 08001 Barcelona)
Hora: de 14 a 15:30h
L’SCI us convida a dinar amb el càtering Tsuru. Tindrem un assortit de cassoletes de patés vegetals, crestes de ceba, formatge i olives, pinxos de xerri, mozzarella i alfàbrega, croquetes d’espinacs casolanes, truita d’albergínia o verdura de temporada, enrotllats de verdures i brownies.

Xerrada: En quin punt ens trobem de l’emergència climàtica? Sobre el 6è informe del IPCC.
A càrrec de l’Assemblea pel Clima de Sant Cugat
Lloc: La Vaqueria de l’SCI (C/ Del Carme, 95 Baixos 2a 08001 Barcelona)
Hora: de 15:30 a 17:30h
L’Assemblea pel clima de Sant Cugat ens explicarà de forma entenedora els resultats del 6è informe del IPCC (el Grup Intergubernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic), un informe que recopila i analitza de forma científica tot el coneixement sobre l’estat actual del canvi climàtic i aporta un seguit de propostes per a societat civil per garantir un futur més esperançador. Obrirem també un espai participatiu de reflexió i dubtes!

DIUMENGE 14 DE MAIG
Taller: Expressió corporal ‘Natura en moviment’
A càrrec de Rius de moviment.
Lloc: La Vaqueria de l’SCI (C/ Del Carme, 95 Baixos 2a 08001 Barcelona)
Hora: de 12 a 13:30h
El taller “Natura en moviment” va adreçat a tota persona que vulgui connectar amb el seu cos des del moviment lliure, la presència, el joc i el plaer. Serà un espai de trobada amb altres persones per connectar amb la natura des del cos, la música i el moviment. Us hi animeu? Rius de moviment és una associació socioeducativa facilitadora d’espais comunitaris d’exploració artística, centrada en l’experiència del cos en moviment i el seu potencial creatiu.

DIVENDRES 19 DE MAIG

Taller: Parlem de la crisi climàtica a través del teatre de l’oprimit
A càrrec de La Xixa Teatre
Lloc: La Vaqueria de l’SCI (C/ Del Carme, 95 Baixos 2a 08001 Barcelona)
Hora: de 18 a 20h

DISSABTE 20 DE MAIG

Excursió: El bosc i el canvi climàtic*
A càrrec de Centre d’Informació del Parc de Collserola
Lloc: L’estació dels FGC de Baixador de Vallvidrera
Hora: 9:30 h
Quins efectes pot tenir el canvi climàtic en el bosc de Collserola? Com es comporta la vegetació per fer-hi front? Recorregut pels voltants del Centre d’Informació del Parc de Collserola per observar la vegetació, conèixer el paper de les cobertes vegetals en l’escenari de canvi climàtic i escalfament global, i descobrir els valors socioambientals del Parc.
*Activitat limitada a 25 persones.

Intercanvi de roba
12, 13, 14 i 19 de maig
Lloc: La Vaqueria de l’SCI (C/ Del Carme, 95 Baixos 2a 08001 Barcelona)
Hora: en paral·lel amb les altres activitats que hi ha a la Vaqueria
L’intercanvi de roba de segona mà és un espai que té per objectiu la reutilització de la roba, allargar la seva vida evitant que esdevingui un residu quan encara és útil i promoure i conscienciar el consum responsable de la roba i la moda.
Per conscienciar i fer l’intercanvi més participatiu us animem a que escriviu en un paper o una cartolina una vivència positiva que hagueu tingut amb la peça de roba que vulgueu intercanviar.

Cal inscripció prèvia aquí.

També pots llegir com va anar l’anterior Primavera Verda!