Obrim 30 places per un procés participatiu internacional amb joves de Barcelona, Cali (Colòmbia) i Natzaret (Palestina)

Obrim 30 places per un procés participatiu internacional amb joves de Barcelona, Cali (Colòmbia) i Natzaret (Palestina)

Implica’t en el procés participatiu amb 90 joves de Barcelona, Cali i Natzaret de maig a novembre! Posarà en diàleg les reivindicacions dels diferents territoris en relació amb l’espai públic

El projecte Youth Act! arrenca una nova fase. Entre maig i novembre del 2023, un total de 90 joves de tres municipis diferents del món (Barcelona, Cali i Natzaret) participaran conjuntament en un procés participatiu, que posarà en diàleg les reivindicacions dels diferents territoris en relació amb l’espai públic, i que permetrà incidir en les polítiques públiques respectives: Natzaret com a ciutat que fa front a la securitització de l’espai públic per part d’un Estat d’Israel que discrimina les palestines; Cali com una de les ciutats més violentes de tot el món, on les joves lluiten pel dret a la ciutat i per una participació vinculant efectiva, i Barcelona.

D’aquesta manera, el conjunt de joves podran incorporar nous aprenentatges i estratègies en les seves lluites quotidianes, per tal de provocar canvis envers les administracions. Canvis que estiguin alineats amb problemàtiques com les que patim a Barcelona les joves, davant d’unes polítiques adultocèntriques que no compten prou amb la mirada juvenil i que ens expulsen dels barris; davant d’una precarietat persistent; davant d’un espai públic que no sempre s’adequa a les nostres necessitats, on volem sentir-nos segures i que realment sigui un espai de trobada, no pas al servei dels interessos dels grans fons d’inversió i de la turistificació.

Per tant, des del Servei Civil Internacional de Catalunya (SCI) i del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), oferim aquest procés de participació col·lectiva, que a més de permetre’ns continuar apoderant-nos en la construcció del conjunt de barris de la ciutat, ens aportarà noves perspectives de les companyes palestines i colombianes.

Calendari

FASE 1: identificació de problemàtiques
– Dissabte 6 de maig (17.00h – 18.30h) online i amb traducció simultània, juntament amb les participants internacionals.
– Dimarts 23 de maig (18.00h – 20.00h) a l’Espai Jove La Fontana, Barcelona.
– Dimarts 30 de maig (18.00h – 20.00h) a l’Espai Jove La Fontana, Barcelona.
– Dissabte 17 de juny (17.00h – 18.30h) online i amb traducció simultània, juntament amb les participants internacionals.

FASE 2: propostes d’actuació
3 sessions durant l’octubre, a Barcelona.
Viatge a Colòmbia/Palestina entre els dies 13-23 de novembre.

2024
El procés culminarà a inicis de 2024 amb la realització del III Fòrum Internacional Youth Act! a Barcelona, on assistiran el conjunt de participants dels tres països. En anteriors edicions, el projecte ha reunit joves activistes de més de quinze països diferents.

*En cas que no puguis assistir a alguna de les sessions, fes-nos-ho saber, segur que trobem la millor manera perquè t’impliquis en el projecte.

Inscriu-te!
La convocatòria està oberta a joves d’entre 16 i 35 anys. Tant si estàs organitzada en algun col·lectiu o entitat, com si tens ganes d’implicar-te per primera vegada en un procés de construcció col·lectiva, t’animem a inscriure’t. Totes les vivències són benvingudes!

Formulari d’inscripció AQUÍ.

Si tens dubtes o vols més informació, contacta amb nosaltres a global@cjb.cat, global@scicat.org o al 652 87 89 72.

Per què participar-hi?
– És una oportunitat per aprendre d’altres lluites i per conèixer altres activistes locals i internacionals. El Youth Act! ha reunit participants de més de 15 països fins al moment.
– Bona part de les participants podreu viatjar a Colòmbia/Palestina al novembre. A més, a inicis de 2024, podreu participar en el III Fòrum Internacional Youth Act!, on assistiran el conjunt de participants colombianes i palestines.
– Provocarem una incidència política efectiva; podràs contribuir a generar un impacte real envers les institucions.
– Hem preparat un procés ben cuidat que comptarà amb l’acompanyament d’expertes en participació i la implicació de diferents col·lectius de base.
– Des de l’organització acreditarem la vostra participació amb un certificat.

READ THE CALL FOR PARTICIPANTS IN ARABIC

Aquest projecte compta amb la participació i suport de: Agència Catalana de la Joventut, Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona, Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Departament d’Acció Exterior i Unió Europea de Generalitat i Diputació de Barcelona.