Prohibició de la reinvindicació del dret al vot pels immigrants

Prohibició de la reinvindicació del dret al vot pels immigrants

La Junta Electoral Provincial de Barcelona i el Tribunal Superior de Justicia prohibeixen la reivindicació del dret al vot pels immigrants

La Junta electoral Provincial de Barcelona ha prohibit la batucada prevista per aquest diumenge dia 29 organitzada per SOS Racisme dins el marc de la Campanya 1=1 pel dret al vot de les persones immigrades al considerar que es tracta d’una activitat amb caràcter electoral. Aquesta resolució davant la qual va presentar recurs ha estat ratificada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Per tant SOS Racisme desconvoqua aquest acte ciutadà malgrat no estar d’acord amb la resolució pels motius que a continuació exposa:
SOS Racisme porta reivindicant el dret al vot per les persones immigrades des de començaments dels anys noranta a partir de diverses campanyes i accions per tant la seva campanya no és una acció oportunista.
SOS Racisme és una associació de defensa dels drets humans independent de tots els partits polítics i aquesta independència l’avalen més de quinze anys de trajectòria.
La reivindicació del dret al vot com dret recollit a l’article 21 de la Declaració dels drets Humans és una acció legitima recollida pels seus estatuts.
El manifest de la campanya 1=1 no dóna suport a cap proposta concreta de cap partit polític sinó reclama el consens polític per abordar el tema i la mobilització social.
És obvi que un tema així s’ha de tractar en període electoral per poder recordar a la ciutadania que n’hi ha un 9,5% de la població que no podrà exercir el vot, només perquè no són nacionals. SOS Racisme en altres ocasions ja havia realitzat accions similars.