Properes projeccions del documental Fugir per estimar i ser

Properes projeccions del documental Fugir per estimar i ser

Si encara no l’has vist, aquest juny tens diverses possibilitats de fer-ho en alguna de les projeccions que farem arreu del territori!

El passat 15 de maig es va estrenar a Barcelona, el documental i reportatge “Fugir per estimar i ser”, un projecte que narra les experiències de persones LGBTI del Marroc i el seu periple demanant asil a l’estat espanyol.

Actualment, 72 països del món criminalitzen les relacions sexuals entre persones del mateix sexe. Al Marroc, l’Article 489 del Codi Penal castiga les relacions sexuals entre persones del mateix sexe amb penes de presó d’entre sis mesos i tres anys, així com multes d’entre 120 i 1.200 dírhams. Alhora, malgrat que no es disposa de dades ni d’informació relativa a la situació de les persones del col·lectiu trans que es troben al país, aquestes també pateixen persecució i discriminació, motiu pel qual es considera rellevant visibilitzar les seves reivindicacions.

Moltes d’aquestes persones acaben finalment sol·licitant protecció internacional a països com Espanya, i ciutats com Barcelona. No obstant això, el sistema d’asil espanyol també dificulta els seus processos d’inclusió social, considerant que Espanya és un dels Estats Membres de la Unió Europea amb una major taxa de denegació de sol·licituds de protecció internacional. El 2018, Espanya va rebutjar 3 de cada 4 sol·licituds d’asil i 78.000 sol·licituds van quedar pendents de resoldre.

Amb aquest projecte, realitzat per periodistes de La Directa en coordinació amb la Comissió Catalana d’Ajuda al refugiat i el Servei Civil Internacional de Catalunya i amb el suport de la Beca DevReporter, pretenem posar llum a les vulneracions de drets de la comunitat LGBTI i les seves xarxes de resistència al Marroc, així com els obstacles que es troben en demanar protecció internacional a l’estat espanyol.

Vine a qualsevol de les següents projeccions:

Dimecres 19 de juny
a les 19:30 h
a l’Aula Polivalent Centre Cívic el Roure
Plaça 1 d’octubre, numero 1. Begues

Dijous 20 de juny
a les 19:00
als cinemes de Can Castellet
c/ Jaume I, 28. Sant Boi del Llobregat

Divendres 21 de juny
a les 20:30 h
a la Internacional Teatral
c/ Uruguay, 69. València

Dilluns 24 de juny
a les 19:45 h
al Casal Jove de Premià de Dalt

Dimarts 25 de juny
a les 19:30h
a la Casa de la Cultura
Plaça de l’Hospital, 6. Girona

Dimecres 26 de juny
a les 18:00 h
al casal Pere Quart
Rambla, 69. Sabadell

Dimecres 26 de juny
A les 18:00 h
a l’Espai Jove Kesse.
Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 12. Tarragona

Dijous 27 de juny
A les 21:00 h
a l’Àgora Juan Andrés Benítez
c/ Aurora, 13. Barcelona