19 de març Manifestació: Prou racisme. Refugees welcome!

19 de març Manifestació: Prou racisme. Refugees welcome!

El 19 de març sortim en manifestació pels carrers de Barcelona per cridar contra el racisme i la xenofòbia i per exigir que cap persona és il·legal.Aquesta setmana s'organitzen diferents actes relacionats amb les persones refugiades i la resposta que s'està donant des de les institucions europees i des de la ciutadania.

Per una banda, des de LaFede.cat s'organitza el 17 de març a les 19h de la tarda:

Ahmed Galai a Barcelona: la crisi dels refugiats no és europea, és mediterrània  

blank

I el 19 de març a les 17h s'ha convocat una Manifestació a Barcelona sota el lema Prou Racisme. Refugees Welcome!

blank

Manifest:

DECLARACIÓ PER A LA JORNADA DE L’ONU CONTRA EL RACISME REFUGEES WELCOME: PLANTEM CARA AL RACISME, A LA ISLAMOFÒBIA, A L’ANTISEMITISME I AL FEIXISME
Per tota Europa assistim a una ofensiva racista implacable contra les persones refugiades, musulmanes, jueves i treballadores migrants.

Milers de persones han mort ofegades en el seu camí cap a Europa; milers més estan atrapades en condicions miserables, no aptes per a éssers humans, sense un refugi adequat. La reacció racista contra la gent refugiada comporta un augment dels atacs racistes, islamòfobs i antisemites, així com de grups d’extrema dreta.

A Europa, l’austeritat ha suposat una caiguda del nivell de vida per al 99% de la població. Erròniament, s’està convertint la gent refugiada, musulmana i treballadora migrant en el boc expiatori de tot això.
A la dècada de 1930, el poble jueu es va convertir en el boc expiatori de les dificultats econòmiques durant la Gran Depressió. Hem passat per aquí abans, i sabem a on ens pot conduir això.
Ens oposem a totes les formes d’opressió: racisme, sexisme, islamofòbia, antisemitisme, homofòbia, feixisme…

Fem una crida a totes les persones progressistes d’Europa, a les que pensen que tots els éssers humans han de ser tractats de forma igual, amb respecte i dignitat, a manifestar-se en solidaritat per commemorar el Dia de les Nacions Unides contra el racisme, el proper dissabte 19 de març.

Afirmem que les persones refugiades són benvingudes aquí: plantem cara al racisme, a la islamofòbia, a l’antisemitisme i al feixisme.

Més informació