Què falta al teu pessebre?

Què falta al teu pessebre?

Aquest Nadal, les voluntàries del grup de suport per Palestina de l'SCI et proposen fer del teu pessebre un acte solidari i crític en suport al poble palestí. Per això et demanem que posis un soldadet al teu pessebre i representis així el Betlem actual. Suma’t-hi!

Cada any, quan s’acosta el 25 de desembre, les famílies catalanes reserven un lloc especial a casa per fer-hi el pessebre amb molsa, sorra pels camins polsosos, farina per la neu… Tot plegat dibuixa el paisatge de Betlem, un indret hivernal i llunyà on va néixer Jesús, fet que se celebra durant el Nadal. Però on és Betlem i què hi passa ara?

Molts acollim a casa nostra aquest símbol nadalenc sense ser conscients que representem un lloc real. Un lloc on actualment no es respira ni la joia ni l’harmonia que volem per al nostre pessebre. El que passa actualment a Palestina s’allunya força d’un paisatge idíl·lic digne d’homenatjar:

4.656 palestins empresonats com a presoners polítics a les presons israelianes, 177 són menors

21.200 palestins han perdut la llar en els últims 8 anys

517.774 colons viuen en 144 assentaments il·legals a Palestina segons l’ONU

Des de 1967 les forces d’ocupació israelianes han detingut 760.000 palestins

1.351 nens van morir a mans de soldats i colons israelians entre 2000 i 2011


Si vols canviar aquesta realitat, el primer que cal és ser-ne conscient. Per això et proposem fer del teu pessebre un acte solidari i crític en suport al poble palestí: posa un soldadet al teu Betlem, com a símbol de la repressió que el govern d’Israel exerceix contra els palestins, i explica-ho als amics i familiars.

El proper diumenge 23 de desembre des de les 17h, trobaràs a les voluntàries a la fira de Santa Llúcia regalant soldadets per als pessebres solidaris i targetons informatius.

Participa a la campanya enviant una foto del teu pessebre solidari a nazarlones@gmail.com

Segueix la campanya al bloc de les voluntàries: http://nazarlones.wordpress.com