Quinze joves activistes participen en la “peaceweek: young activists against lgbti+phobia”

Quinze joves activistes participen en la “peaceweek: young activists against lgbti+phobia”

Una quinzena de joves activistes van participar en la “peaceweek: young activists against lgbti+phobia”, que va tenir lloc a Barcelona del 18 al 26 de novembre del 2022

15 joves de Suïssa, Alemanya, Palestina, Jordània, Sèrbia, Itàlia, Estònia, Ucraïna, Bulgària i Catalunya van participar de la Peaceweek pels drets de les persones lgtbiq+ que va celebrar-se a Barcelona del 18 al 26 de novembre.

L’objectiu: formar-se i sensibilitzar-se sobre el col·lectiu LGTBI+, intercanviar informació sobre la situació local, sobre drets lgtbi+ i formular estratègies i bones pràctiques per combatre la lgtbifòbia local i globalment a través del voluntariat.

Un equip de cinc coordinadores, l’Ariadna, el Fèlix, la Maria, el Joaquim, i el Mirko, van facilitar diverses activitats: des de tallers sobre interseccionalitat, drets (o falta de drets) de les persones refugiades i immigrants lgbti o sobre el discurs d’odi transfòbic a Europa juntament amb Mar Arnau Gonga, fins a visites a projectes locals, com ara el centre LGTBI+ de la ciutat. No van faltar activitats més lúdiques i culturals, com pel·lícules i visites guiades sobre la història lgtbi+ de Barcelona de la mà de Barcelona Rebelde.

La trobada va concloure amb una exposició, amb creacions de lis jovis participants, oberta al públic i presentada al mateix centre lgbti+ de Barcelona. Allà es van exposar creacions resultants de la setmana compartida entre totis. Aquest projecte final expressava a través de la creativitat tot el que es va generar i aprendre.

Moltes gràcies a totes les persones que han fet possible aquest projecte i al Mirko per escriure l’article!