Raons del racisme amb Rafa Crespo a la tercera Birra-Tertúlia

Raons del racisme amb Rafa Crespo a la tercera Birra-Tertúlia

blank

El passat Dijous 19 de Juny vam gaudir de la tercera birra-tertúlia a una de les sales de la Fede.cat. En aquesta ocasió en Rafa Crespo ens va exposar les idees clau del que entenem per racisme i com ha anat evolucionant des de que van fundar el Centre d'Estudis Africans a la dècada dels 80.

Va conduir el seu argument explicant les etapes d'augment de la immigració a l'Estat espanyol i com s'han viscut les diferents crisis entre persones autòctones i persones migrades. Tot aquest procés va anar acompanyat amb pinzellades de teories antropològiques i de la filosofia contemporània.

Posteriorment es va obrir un debat molt interessant on les voluntàries i els voluntaris assistents van poder donar els seus punts de vista i fer preguntes al nostre convidat. Crítiques al model d'integració, exemples clarificadors de la vida quotidiana i models alternatius al que vivim avui en dia, van ser les intervencions més destacades.

Es va crear un clima molt agradable i de complicitat gràcies als grans dots d'anàlisi d'en Rafa i a la voluntat de saber més sobre el tema de tots els presents.

Amb aquesta bira-tertúlia hem acabat el cicle d'aquest curs i esperem seguir a partir del Setembre. Moltes gràcies a tots els que heu participat en alguna, ja fos com a convidat o com a participant, esperem que hagin estat profitoses!