Reescrivim la democràcia? Apunta’t al II World Forum for democracy!

Reescrivim la democràcia? Apunta’t al II World Forum for democracy!

L'European Youth Foundation vol impulsar la participació dels i les joves en la segona edició del World Forum for Democracy (WFD), que duu per títol: Re-wiring democracy: connecting institutions and citizens in the digital age”. Aquest esdeveniment, que tindrà lloc a Estrasburg del 27 al 29 de novembre d'aquest any, es centrarà en re-connectar els ciutadans amb les institucions i en re-inventar la participació democràtica en l'era digital. 

La metodologia empleada pel Fòrum es basarà en grups de treball sobre iniciatives experimentals i idees innovadores que tenen per objectiu amplificar les veus dels ciutadans, augmentar la transparència de les institucions i la seva capacitat de resposta, tornar a centrar la feina d'aquestes en l'interès comú i impulsar una presa de decisions que permeti més deliberacions i participació dels ciutadans.

El Departament de Joventut seleccionarà 40 joves participants per tal de garantir que la joventut tingui una representació destacada en el World Forum for Democracy (WFD). Els requisits per a poder-hi participar són:

  • Tenir entre 18-30 anys.
  • Ser resident en un dels 50 països signataris de la Convenció Cultural Europea.
  • Ser representant d'organitzacions no governamentals juvenils actives en l'àmbit local, regional, nacional o europeu, que estiguin treballant en temes relacionats amb l'eix del Fòrum.
  • Participar activament en les iniciatives de la societat civil.
  • Tenir experiència en la gestió d'iniciatives juvenils que promoguin processos democràtics o que vulguin desenvolupar aquest tipus d'iniciatives.
  • Estar motivats per tal de contribuir a l'elaboració de recomanacions sobre la joventut i la democràcia re-cablejada.
  • Ser capaç de comprometres amb participació plena i activa en totes les fases del procés.
  • Poder participar en l'esdeveniment a Estrasburg (Arribada 26 de novembre/ Sortida el 30 de novembre)
  • Ser capaç de comunicar-se i treballar amb fluïdesa en anglès (coneixement del francès seria un avantatge).

La data límit per aplicar és el 26 de juliol. Heu d'enviar un correu electrònic a : voluntariat@sci-cat.org amb el vostre currículum i una carta de motivació. 

Més informació podeu consultar aquesta convocatòria, tot i que el procés per a l'aplicació que heu de seguir és l'anteriorment explicat.