Rellegint la mediterrània: El Kurdistan

Rellegint la mediterrània: El Kurdistan

Vine l’última sessió del club de lectura del grup midicat el proper 13 de juny a les 18:30h a La Vaqueria de l’SCI

Aquesta darrera sessió del club de lectura proposat pel grup d’activistes de Midicat es proposa reflexionar sobre la situació de les persones refugiades kurdes, però també de la proposta de transformació social i feminista del model del confederalisme democràtic a través de textos d’Abdullah Öcalan. Pots consultar el programa complet aquí.Dimecres 13 de juny

A les 18.30h
Presentació de l’exposició “12m2: Els refugiats yazidites al Kurdistan turc”
En 12m2 hi caben, entre d’altres coses, una motxilla, un gat de cartó, un bressol, o una nevera. 12m2 és l’espai delimitat per la lona de la tenda de campanya en la qual una família yazidita viu als camps de refugiats del Kurdistan turc.
Després de tres anys en aquests camps, les seves vides giren entre els records d’un passat que mai tornarà, la resignació a un present en el qual s’esforcen per construir una certa qüotidianitat, i la incertesa d’un futur que no saben on els portarà ni quan passarà.
El yazidisme és la religió més antiga de l’Orient Mitjà. Els yazidites han patit al llarg de la història fins a 74 genocidis. El del 3 d’agost de 2014 mans de l’ISIS va provocar l’extermini de desenes de milers de persones i l’èxode de d’altres.

A càrrec de David del Campo, fotògraf documental”. Ha viscut als camps d’Amed i Batman durant dos mesos realitzant el projecte “12m2”.

A les 19.30h
Transformació social i lluita feminista al Kurdistan
Última trobada del club de lectura “Rellegint la Mediterrània”.  A partir de la lectura “Alliberant la vida: la revolució de les dones” d’Abdullah Öcalan debatrem sobre la lluita i feminista i per la transformació social al Kurdistan. Öcalan, és el president del Partit dels Treballadors Kurd (PKK), que introdueix el concepte de “jineologia” i aprofundeix en el feminisme kurd, a través d’un text que interrelaciona el grau de transformació social d’un país amb el nivell de llibertat de les dones.

Debat dinamitzat per Nupelda Yüce, voluntària kurda a l’SCI i activista del grup de Midicat.

*Podeu trobar la lectura online en castellà i anglès.

INFO
Comença a les 18:30 hores. Entrada lliure
Cal fer inscripció prèvia omplint aquest formulari i t’enviarem tota la info al teu correu!
La Vaqueria de l’SCI (C/Carme 95, baixos, 2a, El Raval, Barcelona)

blank