El proper dijous 27 de Maig la Coalició Prou Complicitat amb Israel (CPCI) organitza la segona part de la sessió sobre feminismes situats a Palestina a càrrec de A.R, dins del cicle ‘Solidaritat amb Palestina: Formació, Estratègia i Acció’
Donada la situació que s’està vivint a Palestina aquestes setmanes, amb tot el moviment de solidaritat bolcat en la comunicació i la incidència política en defensa del poble Palestí, hem decidit posposar sine die la 2a PART de la Formació Feminismes Situats a Palestina que havia de tenir lloc aquest dijous 27 de maig. Més endavant buscarem una nova data amb la formadora i us contactarem de nou esperant que hi pugueu participar. Si teniu cap comentari, pregunta o el que sigui, no dubteu a contactar amb nosaltres.
———————–
El proper dijous 27 de maig a les 18h tindrà lloc la segona part de la sessió ‘Repensant l’empoderament des dels feminismes situats a Palestina’ que vam iniciar el passat 10 d’abril, a càrrec de A.R. Aquesta sessió forma part del cicle de seminaris ‘Solidaritat amb Palestina: Formació, Estratègia i Acció’ que estem realitzant en format virtual.
En aquesta segona part, abordarem els impactes que ha tingut la onegeització sobre els feminismes i sobre el moviment de dones. Així començarem la sessió amb un repàs breu d’allò tractat a la primera sessió (per facilitar la participació de persones que no hi van poder assistir), i després la A, activista del Moviment de dones Palestines Alkarama, de l’associació Comunitat Palestina i de la Coalició Prou Complicitat amb Israel, abordarà des d’una perspectiva crítica el paper de les organitzacions internacionals i locals que treballen a Palestina en projectes de gènere i de cooperació al desenvolupament. Ho farem des de les autores palestines i des de les feministes postcolonials.
Veurem, per una banda, com han problematitzat discursos molt estesos dirigits a “l’empoderament” de les dones que sovint es produeixen des d’una perspectiva orientalista i colonial. Veurem també quines respostes s’han dut a terme des dels moviments socials de base en l’actualitat i des de l’acadèmia feminista postcolonial. Per acabar la sessió, facilitarem un espai ampli de debat col·lectiu enfocat a la pràctica per reflexionar al voltant de com treballem la temàtica, des d’on ho fem, amb quines pràctiques, etc., de cara a revisar el paper d’activistes i treballadores i de les respectives organitzacions, amb vistes a treballar per millorar-lo.
Les entitats organitzadores del cicle de seminaris són Servei Civil de Catalunya, SUDS i Centre Delàs, i compten amb la col·laboració de Coalició Prou Complicitat amb Israel.
Inscriu-te a través d’aquest formulari!
Quan: Dijous 27 de maig, a les 18h
On: a través de Zoom!
Fotografia del cartell: Kepacha