Participa a la ruta històrica per commemorar l’activista de l’SCI Ruth Von Wild

Participa a la ruta històrica per commemorar l’activista de l’SCI Ruth Von Wild

La ruta històrica s’emmarca en la celebració dels 40 anys de l’SCI Catalunya. ATENCIÓ, canvi d’ubicació

ATENCIÓ, a causa de les altes probabilitats de pluja aquesta tarda hem decidit traslladar la ruta històrica a La Vaqueria de l’SCI (Carrer del Carme, 95 baixos 2a 08001, El Raval, BCN). L’horari es manté i començarem igualment a les 18h. Adaptarem l’activitat i, en comptes de ser una ruta, serà una xerrada amb el mateix contingut i projectarem les fotografies dels llocs actuals i antics.

Dins de la celebració dels 40 anys de l’SCI Catalunya, volem tenir present la nostra història donant a conèixer i commemorant la figura de Ruth von Wild, activista humanitària suïssa i membre de l’SCI, que coordinava la tasca de l’Ajuda Suïssa a Catalunya durant la Guerra Civil Espanyola. Si vols conèixer alguns escenaris de l’SCI-Ajuda Suïssa a Barcelona durant la guerra, el dijous 29 de setembre a les 18h farem una ruta històrica per diversos punts representatius del barri de Sarrià-Sant Gervasi. Portarem fotografies antigues d’aquests mateixos espais carregats d’història per comprovar que, tot i que han canviat al llarg dels anys, molts es mantenen igual.

Alguns dels punts que visitarem al llarg del recorregut seran les colònies “Herzberg” i “Nàdia Krúspkaia” per a infants refugiats, la casa dels Quàquers o les residències “La Pasionaria” i “Elisenda” per a famílies i infants refugiats. Ens guiarà per tots aquests racons Maria Ojuel, historiadora i membre històrica de l’SCI Catalunya. Recorda que t’has d’inscriure al formulari i avisar-nos si finalment no pots venir.

Dia: dijous 29 de setembre
Hora: 18h
Punt de trobada: La Vaqueria de l’SCI (Carrer del Carme, 95 baixos 2a 08001, El Raval, BCN).
Inscriu-te al formulari!

També pots celebrar els 40 anys de l’SCI venint al cafè activista del dimecres 5 d’octubre i a la trobada de voluntàries del 8 i 9 d’octubre.

 

blank