Comença la segona part del procés participatiu del Youth Act!

Comença la segona part del procés participatiu del Youth Act!

Aquest octubre ha començat la segona part del procés participatiu del Youth Act! a Barcelona

No podem parlar del Youth Act! sense tenir en compte l’actual situació a Palestina, ja que una part del projecte té lloc allà. L‘SCI Catalunya i el CJB estem molt preocupades pel que està passant a Palestina. És imprescindible conèixer les causes estructurals si volem comprendre la situació actual de violència: no parlem d’un conflicte entre iguals, sinó d’una situació colonial i d’apartheid perpetuada per l’estat d’Israel. Defensem el dret a autodefensa del poble palestí, sempre des de la no-violència. És essencial que la comunitat internacional, l’Estat Espanyol i les institucions catalanes prenguin mesures immediates per garantir els drets i la dignitat del poble palestí. Un poble que fa més de 75 anys que està sotmès a un procés de neteja ètnica perpetuat per l’Estat d’Israel. Ens hem adherit al comunicat de Prou Complicitat i volem enviar tot el nostre suport i solidaritat a les nostres partners d’aquest i tants altres projectes d’educació per la pau Baladna i Baladna Natzaret en aquests moments tan complicats.

Aquest octubre ha començat la segona part del procés participatiu. Les participants de Barcelona han acabat de seleccionar les temàtiques que més les hi preocupen com a joves i a l’espai públic: repressió i inseguretat (especialment en relació amb la violència policial i la discriminació laboral que viuen les persones migrades i en condició de racialització), els preus inaccessibles de l’habitatge i la falta d’accés al transport públic. Durant les pròximes sessions, es reuniran amb moviments socials per elaborar propostes conjuntes d’incidència política i les faran arribar posteriorment a les institucions!

Estem a l’expectativa de com evoluciona la situació per avaluar com continua el projecte, en el qual també col·labora el Consejo de la Juventud de Cali.