2 places “last minute” per a un seminari sobre com treballar en i amb regions en conflicte

2 places “last minute” per a un seminari sobre com treballar en i amb regions en conflicte

Volunteering for peace – Capacity building for work in and with conflict regions" és un seminari que tindrà lloc del 20 al 27 de gener a Barnsdorf ( prop de Bremen ), Alemanya.

La qüestió sobre com l’SCI, o altres entitats que treballen per la construcció de la pau, poden ajudar a prevenir els conflictes, promoure la transformació de conflictes i contribuir a la reconstrucció i la reconciliació de les comunitats després dels conflictes, segueix sent de màxim interès actualment i una prioritat en l'agenda de la pau internacional i el treball voluntari.

Cada any es fan molts seminaris teòrics sobre aquest tema, però creiem que la majoria d’ells no tracten un aspecte que per a nosaltres és molt necessari:  preparar als i les voluntàries per a les situacions de la vida real en les regions en conflicte i/o postconflicte.

Aquest és el principal objectiu d’aquest seminari, el qual pretén abordar qüestions sobre com encarar i superar reptes que els voluntaris i les voluntàries probablement es trobaran en les zones de conflicte; i, a la vegada, la forma de relacionar el treball en regions en conflicte amb la necessitat de promoure la conscienciació i educar sobre les causes, naturalesa i conseqüències dels conflictes en els seus països d'origen.

Metes i objectius:

Aquest seminari de formació de formadors és un intent d'enfortir als nostres activistes amb les habilitats pràctiques necessàries, els coneixements i les competències per capacitar joves voluntaris per a treballar en i amb les regions en conflicte.

Requisits:

• Tenir entre 18 i 30 anys d'edat ( 5 places disponibles per a persones majors de 30 anys)
• Ser capaç de treballar en anglès
• Ser voluntari actiu a l’SCI, conèixer la capacitat de l'organització i tenir l'oportunitat de participar activament en el futur
• Tenir una forta motivació i l'oportunitat d'actuar com a multiplicador en l'àmbit de la promoció del treball per la pau
• Tenir l'oportunitat d'actuar més com a formador per als voluntaris a nivell local
• Comprometres a participar activament en les activitats de resolució de conflictes a la pràctica a casa – participar activament en el seguiment del projecte

Dates:

Del 20 al 27 gener de 2014 a Barnsdorf ( prop de Bremen ), Alemanya

Com apuntar-se:

Omplir l’application form i enviar-lo a voluntariat@sci-cat.org abans del 15 de Novembre.

Trobareu més informació en aquesta pàgina.