S’obren inscripcions als camps de treball per a l’estiu i la tardor!

S’obren inscripcions als camps de treball per a l’estiu i la tardor!

Després de l’aturada temporal de l’emplaçament de voluntàries degut a la pandèmia de la covid, obrim de nou les inscripcions als camps promovent sobretot els projectes locals i adaptant-nos a les mesures sanitàries i a la incertesa del moment

Des del passat 8 de maig torna a estar disponible el cercador de camps de treball de la xarxa del Servei Civil Internacional. Des de divendres, doncs, ja es poden fer les inscripcions online als projectes de l’estiu i la tardor, tant a nivell local com internacional.

L’excepcionalitat del moment ens ha fet buscar diferents maneres per adaptar els projectes dels camps de treball a les possibilitats del context. Som conscients que els camps de treball no podran desenvolupar-se en les mateixes condicions de sempre, i que tant els mateixos projectes com les participants hauran de posar de la seva part perquè aquests puguin passar amb totes les garanties.

Els camps de treball de l’SCI fins ara han estat espais comunitaris interculturals amb l’afegit de la connexió internacional, per la participació de persones d’arreu del món. En aquest context, on la mobilitat internacional s’ha vist afectada, des de l’SCI Catalunya, tot i no descartar la possibilitat dels camps internacionals a llarg termini, volem promoure la participació en projectes de voluntariat locals. Apostem per aquest model des de la convicció que a casa nostra tenim moltíssims projectes transformadors que ja estaven en marxa abans de la covid19 i que necessiten suport per poder tirar endavant les seves propostes.

Tal i com hem fet fins ara, adaptarem el funcionament dels camps a les novetats i criteris establerts per les autoritats competents (fases de desescalada territorials, mesures de seguretat i sanitàries, recomanacions dels òrgans d’institucions i plataformes associatives, etc.)

Tot i la situació excepcional en la qual hem de prendre responsabilitat individual i col·lectiva, volem ser capaces de generar espais de suport mutu, d’entesa i de compartir, valors principals que promouen els camps de treball. Creiem que ho podem fer respectant totes les condicions sanitàries i de seguretat necessàries.

Per consultar totes les condicions excepcionals i el funcionament dels camps, ho pots fer en aquest document i participar a la xerrada que farem el proper dilluns 18 de maig a les 17:30h a l’Instagram Live.

Salut i camps!