SVE a Jordania amb I-Dare, molt més que un voluntariat!

SVE a Jordania amb I-Dare, molt més que un voluntariat!

Per Marina

Vaig aterrar a Jordània sense saber ben bé què esperar-me.

No parlava l’idioma, no practicava la seva religió, no havia treballat mai en una ONG ni havia visitat abans cap país de l’Orient Mitjà. Però malgrat tots els dubtes d’última hora, estava segura de què seria una de les millors experiències de la meva vida.

No va ser sempre fàcil, no sé si era per la barrera de l’idioma, per ser dona i no tenir permès gaudir dels mateixos privilegis que els homes o per la religió, que em sentia que em costava cada cop més d’entendre, i per què no dir-ho? de respectar aquells petits detalls que em semblaven, en molts casos, hipòcrites.

De totes maneres, sempre va valer la pena. Cada un dels instants i tots aquells qui van rodejar-me: amics d’SVE, companys de feina, locals o internacionals, així com expatriats catalans que han fet de Jordània casa seva; tots ells van ajudar-me a entendre una mica més el país i a formar part del seu “savoir faire” com en diuen els francesos.

A la feina, la rutina era senzilla i l’horari relaxat. Junts abandonàvem el pis sobre les 9.30h del matí direcció l’oficina, on hi arribàvem 15 minuts més tard, caminant, evitant el trànsit caòtic de la ciutat i mentre fèiem petar la xerrada i organitzàvem les tasques de la jornada que estàvem a punt d’afrontar.

Després de 6h de feina i una breu parada per dinar, allà a les 16.30h, els voluntaris començàvem a abandonar l’oficina.

Cadascú dedicava el seu temps lliure a diferents activitats. Des d’aprendre àrab, fins a gaudir de jornades de cinema internacional i alternatiu gratuït o, a organitzar la propera escapada de cap de setmana pel país.

I és que l’SVE no es tracta només de col·laborar diàriament amb l’organització d’acollida, sinó de recórrer el país com a viatjer, i no com a turista.

Visitar l’antiga ciutat de Petra, una de les meravelles del món, dormir amb un campament beduí al desert del Wadi Rum o fer submarinisme al Mar Roig d’Aqaba, que separa la triple frontera de la Palestina ocupada, Egipte i Jordània, també han format part d’aquesta enriquidora experiència que és l’SVE.

Sens dubte, una experiència de límits i creixement individual tant personal com professional.

blank