Tancament centre Nidal Jerusalem

Tancament centre Nidal Jerusalem

L’ocupació israeliana tanca el “Nidal Center for Community Development” en la  Ciutat Vella de Jerusalem

Health Work Committees (HWC) declara que les forces d’ocupació israelianes han tancat el “Nidal Center for Community Development” en el barri d’Al – Jabasheh, en la Ciutat Vella, a Jerusalem ocupat.

Segons la informació disponible, nombroses tropes de la policia i de l’exèrcit israelià van envair el Nidal Center i van forçar als seus treballadors a abandonar el local, per tal de tancar-ho.

Després d’haver evacuat al personal, es va tancar l’accés a les oficines les portes de les oficines es van tancar i es va presentar una ordre del que denominen l’“inspector general, Doodi Cohen”, en què s’explica que el centre romandrà tancat fins a l’11 d’agost de 2009. Aquesta ordre data de fa tres dies.

Segons aquest document, Cohen es recolza per a la decisió del tancament en l’article 6è de la llei antiterrorista de 1948. Cohen considera que el Nidal Center és una amenaça per a la seguretat dels israelians i, per tant, ordena el seu tancament fins a l’11 d’agost de 2009.

Cohen afegeix en la seva declaració: “Li informo per aquesta que considero la possibilitat de publicar una altra ordre de clausura d’aquest tipus de centres durant el període d’un any”.

El HWC confirma que el tancament del Nidal Center for Community Development, que ofereix serveis culturals i de desenvolupament a la població de Jerusalem constitueix una altra violació més dins dels atacs sistemàtics contra Jerusalem.

Avui dia, l’ocupació israeliana ha començat a assetjar a les organitzacions no governamentals de Jerusalem, incloent-les en les seves violacions racistes.

El HWC reafirma el seu rebuig a la decisió israeliana de tancar el Nidal Center i demana a les organitzacions de drets humans locals i internacionals que intervinguin per frenar les pràctiques israelianes contra les organitzacions palestines que treballen a Jerusalem.

Carta de suport Nidal Center