Tanquem el II Fòrum Internacional Youth Act! amb 16 demandes: antirracisme, justícia climàtica i feminismes

Tanquem el II Fòrum Internacional Youth Act! amb 16 demandes: antirracisme, justícia climàtica i feminismes

Del 13 al 17 de juny s’ha celebrat a Barcelona la II edició del Fòrum Internacional Youth Act!, centrada en la pau i els joves, i d’on n’han sortit 16 demandes

Donem per acabat el II Fòrum Internacional Youth Act! que ha tingut lloc a Barcelona del 13 al 17 de juny i ha reunit més de 40 activistes locals i internacionals.

Ha estat una setmana de treball intens, de debats, formacions i actes públics on les activistes d’arreu de la mediterrània i locals han compartit inquietuds i han traçat estratègies conjuntes, així com 16 demandes (també en anglès). Aquestes demandes es van fer públiques en roda de premsa a la Nau Bostik l’últim dia del Fòrum i s’han traslladat als diferents nivells de l’administració perquè puguin tenir impacte i traslladar-se a la política pública. Les activistes reclamen salaris dignes, llibertat de moviments, acció climàtica i una societat lliure de patriarcat, entre d’altres. Les activistes donaran continuïtat a aquestes demandes treballant-hi en els seus respectius contextos.

Al llarg del Fòrum, hem comptat amb Novact, que ha facilitat sessions internes d’estratègia noviolenta i d’anàlisi de problemàtiques comunes, l’Institut Català Internacional per la Pau ha fet tallers sobre construcció de pau i l’ODG ha dinamitzat un taller sobre ecofeminismes.

Pel que fa als actes públics, vam encetar el Fòrum amb l’acte inaugural a La Model, on vam parlar de lluites globals, interseccionalitat, cooperació entre pobles de la Mediterrània i estratègies compartides. A la taula rodona hi van participar Gabriela Serra, el Sindicat de l’Habitatge del Casc Antic, la Crida LGTBI i Manuel Delgado. La periodista Helena Martín va dinamitzar l’acte, que va comptar també amb presència institucional. A mitja setmana també va tenir lloc un diàleg Barcelona-Colòmbia a La Fontana amb col·lectius juvenils colombians i locals.

Moltes gràcies a totes per fer-ho possible!