“The Shock Doctrine” al SoCIal Forum de Gener!

“The Shock Doctrine” al SoCIal Forum de Gener!

Què és la doctrina de xoc? Fins a quin punt som víctimes d'una manipulació constant per part dels poders fàctics? Coneixes Naomi Klein? No et perdis el SoCIal Forum de Gener!!

El SoCIal Forum és un projecte, sorgit dels voluntaris de l'SCI, que té per objectiu crear un speaking club en anglès, obert a tothom, i centrat en temes socials i d'actualitat. La idea és passar un documental o una pel·lícula en anglès sobre temes socials, i a continuació generar un debat sobre el tema també en anglès. D'aquesta manera, es pot desenvolupar un doble aprenentatge lingüístic i social.

Aquest gener volem parlar del neoliberalisme a través de La doctrina del xoc (subtitulat: L'ascens del capitalisme del desastre, títol original en anglès The Schock Doctrine. The Rise of Disaster Capitalism); un llibre de la periodista canadenca Naomi Klein. Publicat en anglès el 2007, el llibre i la pel·lícula basada en aquest llibre, sostenen que les polítiques econòmiques de Milton Friedman i de l'Escola d'Economia de Chicago han aconseguit rellevància en països amb models de lliure mercat no pel fet de ser populars, sinó degut a l'impacte en la psicologia social amb desastres o contingències provocant que davant la commoció i la confusió es puguen fer reformes impopulars.

En vols saber més? Vine el 31 de Gener a les 19.30h a la Vaqueria de l'SCI (c/del Carme, 95, Barcelona).

T'hi esperem!