Cohesió i memòria a la trobada de voluntàries 2021 [VÍDEO]

Cohesió i memòria a la trobada de voluntàries 2021 [VÍDEO]

La trobada de voluntàries d’enguany ha tingut lloc a Can Masdeu. A més de les activistes locals, també han vingut les voluntàries del projecte internacional de memòria històrica!

La trobada de voluntàries d’aquest any ha tingut lloc el 2 d’octubre a Can Masdeu i ha estat un espai de coneixença, però també de memòria històrica. Per trencar el gel i començar a conèixer-nos, hem fet una mica de “speed dating” i altres dinàmiques de cohesió. A més, hem fet una descoberta de l’espai que ens acollia, Can Masdeu, de la mà d’una persona que hi està implicada. Ens ha explicat que Can Masdeu és un espai autogestionat des del 2001 on es desenvolupen diversos projectes com ara l’habitatge, el centre social, l’educació ambiental i l’hort comunitari veïnal.

Després ha arribat l’hora de compartir les experiències de voluntariat viscudes als camps de treball, projectes de llarga durada i formacions internacionals. Hem posat en comú el que més ens ha impactat i què ens emportem de cada projecte. També hem fet dinàmiques per conèixer tots els grups locals de l’SCI, en els quals s’ha animat a participar durant la resta de l’any. En acabar de dinar, hem amenitzat l’hora del cafè amb un bingo musical. Han sonat els millors hits de l’estiu i de tots els temps!

A mitja tarda, les voluntàries internacionals del CHAPTER: Challenging Propaganda Through Remembrance han presentat l’exposició que han estat elaborant durant tot el projecte i han explicat quins reptes els ha suposat a les activistes de l’SCI Catalunya.

Per tancar el dia, hem votat entre totes la fotografia guanyadora del concurs #LaInstantània. La imatge més votada ha estat ‘Il·luminant el camp’, de Joan Arnijas, presa durant el camp de treball de Castelldans. Si vols veure la guanyadora del concurs i la resta de finalistes, visita l’enllaç!

Gràcies a totes les voluntàries per venir i a Can Masdeu per acollir-nos!

Mira el vídeo-resum de la trobada: