Últimes places: Formació sobre la vessant intercultural del voluntariat internacional

Últimes places: Formació sobre la vessant intercultural del voluntariat internacional
Els projectes internacionals de voluntariat – camps de treball, intercanvis de joves i altres activitats – presenten una barreja única de treball voluntari, participants internacionals procedents d'arreu del món, convivència 24 hores, aprenentatge, debat , intercanvi, cuina, viatges… Això crea context cultural especial per al grup: la possibilitat de comprendre la pròpia cultura i la  cultura dels altres.

Aquest projecte té com a objectiu explorar l'aprenentatge intercultural, la forma en què aquest es dóna en els grups internacionals i la manera de fer-lo més interessant i divers, tocant aspectes més profunds de la cultura, com per exemple l'aspecte cultural dels conflictes en els grups internacionals.

El projecte està organitzat pel Secretariat Internacional de l’SCI i Svit – Ucraïna amb el suport del programa Joventut en Acció de la Unió Europea .

El programa de formació tractarà els següents temes :

– Mirada fresca en una nit intercultural
– Els conflictes en el grup, els antecedents culturals en la resolució de conflictes
– L'impacte de la cultura sobre la dinàmica de grup
– Components d'estudi en grups internacionals – que aborden qüestions com ara els drets humans, el racisme, la inclusió social, la igualtat, el voluntariat…
– La creació i la pràctica de les activitats i els mètodes d'aprenentatge intercultural en projectes internacionals de joventut i voluntariat .

Perfil dels Participants : voluntaris actius, líders de camps de treball i intercanvis internacionals de joves, voluntaris amb experiència en l'organització d'activitats amb el grup internacional o el treball amb voluntaris estrangers a llarg termini ( SVE i altres) .

L’idioma de treball és l'anglès .

Ena questa pàgina trobareu més informació.

Per fer l'apicació heu d'enviar aquest document a voluntariat@sci-cat.org abans del 26 de Març.