URGENT: EVS a Rússia

URGENT: EVS a Rússia
“Learning active citizenship – Capacity Building Stage XVI” és un programa EVS que aborda qüestions com la marginació i la discriminació de les minories. El seu objectiu és augmentar la consciència dels 16 voluntaris i voluntàries sobre les formes existents de discriminació, sensibilitzar-los respecte de la seva pròpia situació com estrangers als països d'acollida i animar-los a treballar activament cap a una societat més inclusiva.

Aquests temes són abordats, en un inici, en unes formacions conjuntes, on els 16 voluntaris es reuniran i discutiran sobre els amplis rangs de marginació i exclusió, intercanviaran idees i experiències i analitzaran els diferents enfocaments en els seus països d'origen. Aquesta formació servirà de base per al treball en els projectes. Després de la capacitació dels voluntaris, aquests començaran els 10 mesos de servei voluntari a Rússia, Ucraïna i Azerbayan.

En concret, els projectes existents a Rússia són dos:

  • Orfenat "Malyshok" , Ulan Ude , Sibèria , Rússia: L'orfenat  "Malishok" és una institució d'assistència social, que acull entre 100 i 120 orfes i infants abandonats pels seus pares. Els nens i nenes reben atenció mèdica i social i preparació per a l'escola. L'objectiu de l'orfenat és donar una llar als nens i nenes socialment desfavorits i ajudar-los a integrar-se en la societat. Els voluntaris i voluntàries treballaran amb els infants, organitzant activitats amb ells per ajudar-los a integrar-se en la societat.
  • Youth Memorial, Perm, Russia: L'objectiu d'aquest projecte és que els joves voluntaris i voluntàries treballin conjuntament amb les persones d'edat avançada que van ser sotmesos a la repressió política en el període soviètic . Els voluntaris i voluntàries europeus cuidaran dels avis i àvies víctimes de la repressió política en la seva vida diària.
 
Aspectes pràctics per a tots els projectes :
 
  • Límit d'edat : 18 a 30
  • Despeses de viatge, assegurances ,allotjament  i cobertes.
  • Idiomes del projecte : Rus i Anglès
  • Període: 10 mesos. Inici: finals de 2013 o principis de 2014
  • Diners de butxaca : 90 euros per mes
  • Allotjament : habitació pròpia , per exemple, en una família d'acollida o apartament , que es decidirà conjuntament amb l'organització d'acollida.
Trobareu més informació en aquest document.

Si us interessa aquesta oferta envieu el vostre currículum i una carta de motivació, tot en anglès, abans del 16 de Desembre a: voluntariat@sci-cat.org