Us presentem les Càpsules per la Justícia Global!

Us presentem les Càpsules per la Justícia Global!

Les Càpsules per la Justícia Global són recursos formatius per entendre el món amb relació a les desigualtats globals, els conflictes, les discriminacions i les vulneracions de drets

Les Càpsules per la Justícia Global són un conjunt de recursos formatius per aprofundir sobre els diferents eixos de la justícia global. A través d’aquests materials començaràs a comprendre el món tenint en compte les desigualtats estructurals, els conflictes, les discriminacions i les vulneracions de drets, però també les respostes de la societat civil des de la noviolència.

A cada càpsula hi trobareu un document en PDF descarregable amb anàlisi, recursos i exercicis de treball autònom per fomentar la perspectiva crítica.

De moment, hi ha disponibles set càpsules que tracten sobre la cultura de pau, els desplaçaments forçats, el gènere i la pau, el paper dels joves per la pau, les estratègies de pau a Catalunya, la justícia climàtica i els feminismes interseccionals. Cadascuna té una versió en anglès i un vídeo amb claus d’expertes en cada temàtica que en complementen i subratllen les idees més importants.

La intenció de les càpsules és tenir un espai formatiu en línia a l’abast de tothom qui tingui ganes d’aprofundir-hi més i trobar alternatives per involucrar-se en propostes d’activisme o de suport a organitzacions o col·lectius que treballen per la justícia global. Aquest espai s’anirà ampliant amb més materials i temàtiques.

Tot el material ha estat desenvolupat per l’SCI en col·laboració amb l’Escola de Cultura de Pau, l’Etnogràfica i l’Observatori del deute en la Globalització (ODG).