Vine, coneix i forma’t en voluntariat internacional de curta durada!

Vine, coneix i forma’t en voluntariat internacional de curta durada!

Vols saber més sobre el voluntariat internacional de curta durada? Vols adquirir eines que et facilitin la convivència amb un grup internacional? Vols formar-te en un tema que t'interessa i a més fer un curs reconegut pel Pla de Foment del Voluntariat de la Generalitat de Catalunya? No et perdis aquesta oportunitat!

Aquesta formació neix de l’experiència de l’SCI Catalunya, que porta més de 30 anys promovent el voluntariat internacional com a eina de transformació social. L’objectiu principal d’aquest curs és oferir als i les voluntàries les eines necessàries per conèixer i iniciar-se a la cultura del voluntariat internacional, la participació social i la solidaritat. Es tracta, d’una primera aproximació on els participants poden descobrir un mapa global de temes relacionats amb el voluntariat internacional. De la mateixa manera, també permet la discussió sobre qüestions de temàtica social global.

El perfil dels participants d’aquesta formació són persones que s’inicien al món del voluntariat internacional. La formació pretén ser una iniciació cap aquest món per tal d’oferir als participants la reflexió i les eines necessàries per establir vies de canalització de les diferents motivacions i interessos cap a projectes internacionals. En la formació conviuran persones que marxen a fer un camp de voluntariat amb l'SCI i persones que s'introdueixen en el món del voluntariat internacional, però que notenen perquè fer un camp de voluntariat a curt termini,

Els destinataris seran tant voluntaris/es de l’SCI Catalunya que en aquell any participen d’un camp de voluntariat com persones interessades en el voluntariat internacional.

Els continguts treballats són:
–       Voluntariat: concepte, diferència amb altres projectes i impacte
–       Participació de grup: creació, cohesió i autogestió de grups
–       Cultura: concepte d’identitat, concepte de cultura i interculturalitat
–       La perspectiva positiva del conflicte: concepte de conflicte, resolució i transformació de conflictes
–       Desigualtats, injustícies socials i drets humans
–       Coneixement d’altres projectes i experiències de voluntariat de curta durada

Dates:
17 i 18 de Maig a Arenys de Mar (Maresme)
14 i 15 de Juny a Bàscara (Empordà)

Preu:
Si no vas a un camp de voluntariat, el preu de la formació és de 30€ tot inclòs (dormir, sopar i esmorzar del primer dia i dinar del segon).

Per apuntar-se (si no vas a cap camp de treball) has d’enviar un correu a activitats@sci-cat.org

La formació està reconeguda pel Pla de Foment del Voluntariat de la Generalitat de Catalunya. S'entregarà un diploma a totes aquelles eprsones que hagin assistit a, com a mínim, el 80% de la formació.