Volem repensar la democràcia! Ens hi dones un cop de mà?

Volem repensar la democràcia! Ens hi dones un cop de mà?

De cara a la tardor del 2015 estem organitzant un seminari que té per objectiu repensar la demòcràcia!
El projecte està liderat per voluntaris i voluntàries de l'SCI amb un interès especial pel tema. Si també és el teu cas no t'ho pensis molt més, vine a formar part d'aquest projecte!El seminari és un projecte molt embrionari que està obert a noves idees i participants. Tot i això, les línies de treball que s'han marcat inicialment són:

Historia i presentació:
Història de la democràcia com a sistema d'organització política. Referents històrics, factors, models…

Ciutadania democràtica:
Vivim en democràcia? Què implica viure en una democràcia (drets i deures)? Que implica la democràcia representativa? Partits vs. Organitzacions ciutadanes, Pot la ciutadania pot millorar la democràcia sense haver de participar en partits?

Economia democràtica:
Fins a quin punt és legítim que el sistema econòmic y polític estiguin separats. L’administració és economia, el mercats no són democràtics. Com pot ser que no es pugui escollir el sistema econòmic d'una forma més democràtica?

Cultura democràtica:
Internet com a igualador cultural, drets d'autor al s. XXI, llicències lliures, pot la cultura ser un eix principal de la democràcia?.

Tecnologia democràtica:
Software lliure, hardware lliure. Els mitjans de producció y les eines gratuïtes faciliten l'accés a moltes coses abans reservades a unes elits. La tecnologia i els avanços tecnològics tenen relació amb el sistema polític? Riscos i seguretat d'eines digitals, taller de autodefensa digital.

Institucions democràtiques:
Les bases de la democràcia són les institucions. Com condicionen aquestes el grau de democràcia? Es pot dissenyar un sistema social orgànic, o les institucions sempre queden obsoletes quan creixen massa?

Mobilitat democràtica:
Europa s’omple la boca de democràcia però manté murs i fronteres per limitar l'accés de persones al seu territori. La migració és un tema viu, i de moment no sembla tenir solució a curt termini. Les persones es mouen, és democràtic que unes persones tinguin més llibertat de moviment i més drets que altres pel lloc on han nascut?

Organització democràtica:
Decisions democràtiques: quin sistema de decisions utilitzem. Sistema de majories, sistema de consens… quina és la forma de prendre decisions més democràtica horitzontalitat, verticalitat…

Si esteu interessats o interessades podeu escriure un correu a voluntariat@sci-cat.org abans del 6 de Març, amb una petita carta de motivació!