Vols formar-te com a coordinador de voluntariats internacionals? No deixis perdre aquesta oportunitat!

Vols formar-te com a coordinador de voluntariats internacionals? No deixis perdre aquesta oportunitat!

Forma't en coordinació de grups en un curs reconegut pel Pla de Foment de Voluntariat de la Generalitat de Catalunya!

Aquesta formació neix de l’experiència de l’SCI Catalunya, que porta més de 30 anys promovent el voluntariat internacional com a eina de transformació social. L’objectiu principal d’aquest curs és oferir per a totes aquelles persones interessades a acompanyar com a figura coordinadora als grups de voluntaris/es participants de projectes de voluntariat internacionals. D’aquesta manera, l’objectiu principal d’aquest curs és oferir als i les voluntàries que seran  coordinadors/es de grups participants en projectes internacionals (o interessats en ser-ho) les eines necessàries per la facilitació i dinamització de grups.

El perfil dels participants d’aquesta formació són persones que s’inicien al món del voluntariat internacional. La formació pretén ser una iniciació cap aquest món per tal d’oferir als participants la reflexió i les eines necessàries per establir vies de canalització de les diferents motivacions i interessos cap a projectes internacionals.

Els destinataris seran tant voluntaris/es de l’SCI Catalunya que en aquell any participen d’un camp de voluntariat com persones interessades en el voluntariat internacional.

L’estructura de la formació respecte el procés de creació d’un grup. Així, la persona coordinadora prendrà consciència de quin és el seu rol i com el pot portar a terme, quines eines poden aplicar per prevenir els conflictes i afavorir la participació. I finalment, com es poden resoldre els conflictes de manera constructiva.

Els continguts treballats són:

-La persona coordinadora: rol i tasques
-Estils de lideratge
-Comunicació no violenta
-Prevenció del conflicte: escala de creació dels grups
-Dinàmiques participatives de participació de grup
– Conflictes: concepte, resolució, transformació i mediació de conflictes

Dates:
17 i 18 de Maig a Arenys de Mar (Maresme)

Preu:
Si no coordines cap camp de voluntariat de l'SCI Catalunya, el preu de la formació és de 30€ tot inclòs (dormir, sopar i esmorzar del primer dia i dinar del segon).

Per apuntar-se has d’enviar un correu a activitats@sci-cat.org

La formació està reconeguda pel Pla de Foment del Voluntariat de la Generalitat de Catalunya. S'entregarà un diploma a totes aquelles persones que hagin assistit a, com a mínim, el 80% de la formació.