Voluntariat a Märjarmaa (Estònia)

Voluntariat a Märjarmaa (Estònia)

Per Jesús Romero

Aquest any és el meu segon voluntariat amb l’SCI, ja que l’any passat vaig gaudir molt d’aquesta experiència. L’any passat vaig estar al camp de concentració de Ravensbrück, on vaig aprendre molt sobre la història d’aquell camp i vaig augmentar el meu coneixement sobre el nazisme. Aquest any, però, volia realitzar un voluntariat totalment diferent del que ja havia fet l’any passat. Va ser per això que vaig decidir marxar a Estònia, concretament a Märjarmaa un poblet a uns 70 km de Tallinn, la capital del país.

En aquell poblet de 4 000 persones se celebra des de fa molts anys un festival folk, on vénen a ballar diferents grups folk de tot el país, és tan important que fins i tot venen grups de la República Txeca i Polònia. La nostra tasca era molt variada, érem els responsables de netejar la zona on tindrien lloc les diverses actuacions del festival, a més, vam haver de fer jocs pels nens i nenes del poble i vam introduir la nostra cultura en el festival, va ser un enriquiment perquè vam aprendre tots de tots.

Una tasca que em va agradar molt va ser fer una mostra dels nostres menjars típics a la gent del poble. Jo vaig fer-ne una truita de patates, trossos de pa amb fuet i llonganissa i Arroz con Leche. Va ser una experiència molt bona per dos motius: en primer lloc, perquè jo mai havia cuinat cap dels plats anteriors abans (vaig trucar a la meva mare perquè m’ajudés); en segon lloc, perquè vaig tenir l’oportunitat de tastar plats d’arreu del món que estaven boníssims.

blank

En l’últim dia del festival, vam poder participar en una mena de desfilada on la gent ens mirava com si fóssim els reis mags, tots els grups anaven vestits amb la vestimenta folk i nosaltres vestits de carrer amb cartells que deien que érem voluntaris internacionals. També vam gaudir dels concerts i de la festa que hi havia, això no obstant, l’endemà vam haver de recollir tota la brossa acumulada que hi havia durant l’últim concert.

blank

El voluntariat va durar una setmana, una setmana que vaig gaudir molt per conèixer més sobre la cultura folk i sobre la cultura d’Estònia. A més, va ser especial perquè vaig poder conèixer gent de tot arreu del món amb realitats molt diferents: Taiwan, Hong Kong, el Japó, Corea del Sud i Itàlia. Després del camp vaig reflexionar sobre els motius pels quals faig un voluntariat i a part de poder ajudar en algun projecte, és l’oportunitat de conèixer gent amb inquietuds similars a les meves.

Sens dubte vull agrair a l’SCI per donar-me l’oportunitat de poder gaudir d’aquesta experiència i sobretot per haver conegut aquesta gent tan meravellosa.