Voluntariat de llarga durada a la Granja Kanazawa (Japó)

Voluntariat de llarga durada a la Granja Kanazawa (Japó)
Tenia ganes de treballar en un projecte mediambiental. Sortir de la ciutat i treballar a l'aire lliure en contacte amb la natura. El projecte Kanazawa Farm consisteix en treballar en una granja orgànica al Japó, on pots aprendre alguns conceptes i conèixer una altre forma de viure.

Vivia a la granja amb la Yoko, la grangera, i era l'únic voluntari. La meva estada va ser de 3 mesos.

Treballava 6 dies a la setmana. De dilluns a dissabte. Diumenge festa. El meu dia a dia era així:
M'aixecava a les 7:00. Preparava l'esmorzar amb la Yoko. Tots els àpats tenien la mateixa base: sopa miso i un bol d'arròs. A més, ho complementàvem amb ous, verdures, carn, peix, iogurt o fruita depenent de l'àpat.
Cap a les 9:00/9:30 començàvem a fer feina. L'horari de feina començava i acabava als corrals de gallines: netejar els abeuradors i posar-hi aigua, netejar les menjadores, collir els ous, mullar el menjar de les gallines amb aigua i per últim tallar i donar herba a les gallines per què mengessin variat. També fèiem anar als ànecs cap al camp d'arròs on es menjaven les males herbes.

blankblank

Aquesta feina normalment ens ocupava tot el matí. Dinàvem cap a la 13:00. I a les 15:00 tornàvem a la feina. Tres dies a la setmana: dilluns, dimecres i divendres, anàvem a vendre ous. Aquests dies, per la tarda netejàvem els ous per després anar-los a repartir. Els altres dies la feina era variada. Vaig poder fer feines diferents, i això em va motivar més a l'hora de treballar. Algunes de les que vam fer són: preparar els camps d'arròs per la plantació, plantar l'arròs, construir cases pels ànecs, tallar l'herba de l'hort, llaurar l'hort, collir i plantar-hi vegetals,…

blankblank

L'últim que fèiem era tornar als corrals i repetir el mateix procés que al matí. No tenia cap horari establert, alguns dies hi havia més feina i en altres menys, per això sempre acabàvem en una hora diferent, entre les 18:30 i les 20:00. Durant tot el dia feia diverses pauses, les quals aprofitava per menjar, beure, tocar la guitarra que vaig trobar a la granja, o simplement relaxar-me i pensar.

El meu temps lliure l'aprofitava per anar amb bici, dibuixar, llegir, estudiar el hiragana i katakana (alfabets japonesos). Anar fins a Yaita, el poble del costat. Anar per la muntanya, on acostumava a visitar un temple, i algunes nits mirar una peli. Durant la meva estada també vaig poder visitar Tokio, Nikk? i Kyoto.

La granja està envoltada per natura: una muntanya al darrera, boscos pels costats, i un riu que corre molt aprop. És un lloc molt tranquil ja que pels voltants hi viu poca gent. També hi ha moments de més activitat a la granja, com quan venen amics a ajudar. O la trobada d'SCI Japó on vaig poder conèixer als seus membres. En el dia a dia pot semblar un lloc una mica aïllat i solitari, però aquesta tranquil·litat és una de les coses que més m'ha agradat.

blankblank

Vaig gaudir molt la meva estada a la granja. La Yoko és una dona molt amable i tant ella com l'SCI van fer el possible per fer la meva estada més còmode. Al principi tenia dubtes de com comunicar-me amb ella, però no vaig tenir cap problema parlant una barreja d'anglès i japonès, que vaig anar millorant. Van ser tres mesos treballant molt però alhora molt tranquils. He après a treballar en una granja, i algunes coses de la granja orgànica. He començat a aprendre el japonès, he conegut el Japó i gent nova. I he descobert el voluntariat de llarga durada. Em quedo amb ganes de repetir.