Voluntariat de llarga durada a Haifa, Palestina del 48

Voluntariat de llarga durada a Haifa, Palestina del 48

El projecte de Baladna Youth Association acollirà una persona voluntària durant 5 mesos al territori de Palestina del 48

Baladna significa “la nostra terra” en àrab. Es tracta d’una organització juvenil palestina que treballa amb els i les joves de la zona del 48 (actual Israel). El seu objectiu és doble: acompanyar un procés de presa de consciència crítica sobre la identitat palestina per tal d’afrontar la discriminació i la marginació de la comunitat palestina a Israel; fomentar el rol actiu dels i les joves en la defensa dels seus drets com a palestins/es.

Des de la seva fundació l’any 2001, desenes de milers de joves han participat en programes de formació de lideratge juvenil, educació cultural i mitjans de comunicació. L’objectiu d’aquests programes educatius i de foment de l’activisme és la comprensió i aplicació dels principis de la democràcia, la igualtat de gènere, els drets humans, el pluralisme i la tolerància en relació amb la comprensió crítica de la història cultura i problemàtiques del poble de Palestina (a la zona del 48, a CisJordània, Gaza i a la Diàspora).

Baladna cerca una persona voluntària per donar suport al seu projecte durant 5 mesos. Els objectius seran:

  •  Apoderar als i les joves i crear estratègies en l’àmbit de l’educació per la pau, la democràcia i els drets humans a través de trobades, formacions i activitats amb joves arreu del territori palestí per mostrar la història i fomentar la identitat.
  •  Treballar la interculturalitat en comunitats rurals, dinamitzant activitats i formacions locals, a més d’un camp de voluntariat de descoberta i col·laboració entre comunitats.
  •  Mostrar els avantatges del voluntariat local i internacional i promoure oportunitats per als ciutadans locals, exposant-les com a eines de construcció de pau i fent ressò de l’activitat de l’entitat a través de les xarxes socials.
  •  Cooperar entre organitzacions i coordinar activitats conjuntes per enfortir la xarxa a Palestina.
Requisits:
– Pots participar fins als 30 anys (requisit obligatori pel programa EVS)
– Estada de 5 mesos (de juny a octubre aproximadament)
– Fer-se sòcia de l’SCI (quota de 45€). El programa està finançat per la UE i cobreix estada, transports i diners de butxaca. Llegeix les condicions)
Es valorarà:
– Coneixement de la situació a Palestina

– Bon nivell d’anglès

– Coneixement d’ús de xarxes socials i comunicació

Si estàs interessat/ada omple aquest formulari i envia el teu CV i carta de motivació a incoming@scicat.org abans del 28 d’abril.