Voluntaris i voluntàries, digueu la vostra pel Dia Internacional del Voluntariat!

Voluntaris i voluntàries, digueu la vostra pel Dia Internacional del Voluntariat!
S’acosta el dia Internacional del voluntariat, i volem que sigui un dia especial!

El 5 de desembre es un dia internacional que va ser designat per les Nacions Unides el 1985. Es un dia per reivindicar celebrant, i des del SCI, com a organització de voluntariat amb una llarga historia, volem donar les gracies i render homenatge a tota la gent que han dedicat el seu temps i esforç a promoure una cultura de pau, juntament amb nosaltres! El Dia Internacional del Voluntariat es molt que mes que un dia, es el nostre dia, el teu dia! Es un dia per reclamar i promoure un canvi pacífic.
Fent de voluntària o voluntari contribueixes a la pau global, i a un desenvolupament humà sostenible. I mes encara, el compromís dels i les voluntàries promou els valors cívics i la cohesió social, cosa que redueix els conflictes i la violència a tots els nivells. El voluntariat promou la justícia social, el civisme i la cultura de prevenció de conflictes. Podríem seguir parlant del voluntariat, de les i els voluntaris… però que millor que sentir les seves pròpies veus?

Darrera cada voluntari/a hi ha una historia inspiradora, I volem saber la teva!

Participa en l’acció Comuna del #SCI pel dia internacional del voluntariat
 Voluntàries, voluntaris! El 5 de desembre es el vostre dia i des del Servei Civil Internacional creiem que n’heu de ser les i els protagonistes! Digueu la vostra i feu-nos arribar les vostres opinions i histories.
Sabem que teniu molt de potencial i que sempre esteu preparades i preparats per a l’acció, així que enlloc de contestar nomes amb paraules, us proposem que contesteu amb una imatge, o amb ambdues coses: paraules i imatges!
Participar es molt senzill, nomes cal que seguiu aquests senzills passos:
–          Pregunta’t: Que significa per tu el voluntariat?
–          Acompanya la teva resposta amb una foto. Siguis creatiu/va! Desperta l’artista que tens dins 😉
–          Comparteix la foto amb nosaltres juntament amb el hastag #SCIVolunteers. Ens trobaràs a twitter i a Facebook. També pots enviar la teva resposta per e-mail a communication@sciint.org.
–          Deixa que el mon vegi el resultat, comparteix I fes-ho córrer!
 
Aquesta es una acció internacional, que es fa simultàniament a diferents parts del mon, on l’SCI hi te branques, socis o grups de treballs. Podeu participar-hi en català o en angles!
 
Les primeres fotos ja han arribat a la nostra Oficina Internacional de Bèlgica:
 
Victoria (Voluntària de Bulgària a Bèlgica): Per mi, ser voluntària tracta d’assumir el repte de convertir el teus desitjos i el teu entusiasme en quelcom significatiu. Com es diu sovint “fets, no paraules”. El voluntariat es un camí de dues direccions – com mes dones, mes reps: experiència, amistat, coneixements, inspiració. “Surt de ramat” (think outside the box), d’aquesta manera marcaràs la diferencia!
Marta (Voluntària de Catalunya a Bèlgica): De vegades pots tenir el cap ple de bones idees i bones intencions… però arriba el moment en que necessites passar a l’acció. Per a mi, fer de voluntària es un gran pas en aquesta direcció. Es a les teves mans. Com deia Gandhi, “sigues el canvi que vols veure en el mon!”