El Fòrum Youth Act! reuneix una quarantena d’activistes de més de 15 països

El Fòrum Youth Act! reuneix una quarantena d’activistes de més de 15 països

El ‘Fòrum Internacional Youth Act!, lluites juvenils, lluites globals’ que hem organitzat amb el CJB ha reunit una quarantena d’activistes d’Àsia, Amèrica, l’Àfrica i Europa

Del 22 al 27 de novembre, Barcelona ha acollit el primer Fòrum Internacional Youth Act!, que ha acostat lluites juvenils de més de 15 països, n’ha visibilitat les diferents reivindicacions i propostes i n’ha donat a conèixer diferents estratègies d’acció a l’hora de fer front a reptes comuns. Les jornades han estat organitzades per l’SCI Catalunya juntament amb el Consell de la Joventut de Barcelona i gairebé totes les activitats s’han pogut gaudir en format presencial i online.

El dilluns 22 vam donar el tret de sortida del Fòrum a la Lleialtat Santsenca amb activistes del Congreso Nacional Indígena (Mèxic); el Moviment de Joventut Revolucionària (Kurdistan); Gareth Sella (Colòmbia); La Pública a Judici i l’Assemblea d’Insubmissos (Barcelona). En el debat, moderat pel periodista Alaaddine Azzouzi, es va parlar sobre les lluites que s’estan duent a terme des dels diferents territoris, dels mecanismes de repressió i de la solidaritat entre pobles. En l’acte d’inauguració hi va haver presència de diferents organitzacions del territori i també institucional.

LaFede.cat va acollir les activitats de la tarda que van consistir en una xerrada i un taller. Primer vam parlar sobre la Mediterrània oblidada amb activistes del Sàhara, Palestina, el Líban i Itàlia, i després va haver-hi un taller sobre el videoactivisme com a eina de protecció contra la repressió impartit per Novact.


La Fontana va reunir les activitats del segon dia, que va començar amb una xerrada sobre els fonaments del racisme estructural i les eines per combatre’l i una altra sobre les experiències d’activistes del Brasil, Barcelona, el Líban i Hamburg combatent el feixisme.

En l’equador de les jornades vam parlar sobre el paper de les resistències rurals en la lluita contra l’emergència climàtica i també sobre les respostes contra el jovenicidi amb activistes de Colòmbia, Mèxic i Barcelona. El dijous no vam programar cap activitat amb l’objectiu de donar suport a les convocatòries del 25N.

El divendres 26 va estar farcit d’activitats, ja que va haver-hi una xerrada i dos tallers. En la xerrada, que va tenir lloc a la Universitat Pompeu Fabra, vam debatre sobre la Renda Bàsica Universal amb joves de diversos col·lectius del territori. La mateixa tarda vam organitzar dos tallers a La Model, un sobre com detectar i actuar quan identifiquem situacions racistes a les entitats i un altre sobre experiències africanes d’ús de la tecnologia pel canvi social.


Vam encarar la recta final del Fòrum a l’Ateneu Popular de Nou Barris amb un dissabte molt complet, ja que hi va haver xerrades sobre models policials i estratègies organitzatives i un taller sobre la importància de les emocions però també un vermut, un dinar a càrrec d’Abarka Coop i un concert de tancament amb Senyor Oca.

Aquest Fòrum no hauria estat possible sense la dedicació de totes les persones activistes, talleristes i voluntàries i el suport de l’Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

Fotografies: CJB.