El Youth Act! en tres càpsules audiovisuals per la pau

El Youth Act! en tres càpsules audiovisuals per la pau

El III Fòrum Internacional Youth Act va reunir joves de Colòmbia, Palestina i Catalunya a Barcelona durant una setmana d’aprenentatges, debats amb perspectiva crítica, i construcció d’aliances dins l’activisme juvenil

Del 15 al 21 d’abril culminava a Barcelona un procés participatiu de més d’un any entre 60 joves de punts del món molt diversos com Natzaret, Cali o Barcelona. En una setmana de sortides, trobades amb institucions i moviments socials, xerrades, debats i mobilitzacions, les joves palestines i colombianes marxaven cap a casa emocionades, remogudes i amb nous contactes a l’agenda per seguir el seu activisme amb mirada internacionalista.

Aquí podràs veure i escoltar algunes d’aquestes joves activistes explicant des del seu punt de vista situat, realitats concretes com la mobilitat o la repressió. En aquesta primera càpsula audiovisual, parlem amb Valeria Vergara, de Barcelona, Leidy Hazel Medina, de Cali, i una participant de Natzaret que prefereix guardar l’anonimat per motius de seguretat.

Les ciutats estan habilitades per a tothom? I el transport públic? El model capitalista influeix en l’organització de la ciutat?

Amb la segona càpsula podem comprovar que, tot i que tant a Catalunya, com a Palestina i Colòmbia, es viuen processos de repressió política i judicial, aquesta es manifesta de maneres diferents a cada territori, segons la realitat dels actors que hi participen, el nivell de privilegis de la població i la història del país. Pol de la Torre, del Consell de Joventut de Barcelona, un participant de Natzaret que prefereix guardar l’anonimat i Mayra Alejandra Parra, de Cali, responen a:

Quins efectes té la repressió en els joves al teu país?

Per acabar, una càpsula audiovisual que resumeix en pocs minuts alguns dels múltiples temes discutits i reflexionats durant el III Fòrum Internacional Youth Act, amb declaracions de Alma Gamper Saez, participant de Barcelona, Juan José Guerrero, de Cali, i un participant de Natzaret que també necessita mantenir l’anonimat per motius de seguretat.

Què ha significat per a tu participar en el Youth Act?

Si vols saber més sobre el III Fòrum Internacional Youth Act! pots llegir la crònica: un Fòrum Internacional per intercanviar mirades joves i crítiques.