Educació per la pau

Organitzem formacions locals i internacionals des de l’educació no formal per promoure una comprensió crítica del món i l’apoderament de la societat civil.

 

Vols organitzar una de les formacions de l’SCI a la teva entitat, grup educatiu o institut?

Formació per voluntàries internacionals

Abans de participar en un projecte de voluntariat internacional és imprescindible formar-se tant en aspectes pràctics com teòrics.

 

Voluntaries fent la formació

Formació per coordinadores de camps de treball

Coordinar un projecte de voluntariat internacional pot representar un repte. Des de l’SCI oferim recursos pràctics i un espai per compartir dubtes i inquietuds abans de començar.

 

Voluntaries realitzant la formació del SCI

Curs de Conflictologia

Per entendre els conflictes internacionals cal analitzar les seves causes i conseqüències. El curs anual de conflictologia posa de relleu el paper de la societat civil en la construcció de pau.

 

Assistentes al curs

Cicle Cercant Alternatives

Aquest cicle d’activitats té la intenció de reflexionar sobre les propostes de projectes, accions i actituds que podem adoptar per cercar alternatives al sistema imperant.

 

Protagonistes i assistentes d'una xerrada del cicle Cercant Alternatives

Tallers de la guia Entre[terres]

Activitats per a infants i joves que pretenen abordar la realitat de les migracions des de la perspectiva de la defensa dels drets humans i la construcció de pau.

Assistentes a un dels tallers

Cicle Cinema a la fresca, cinema de lluites

El cicle Cinema a la fresca, cinema de lluites se celebra cada estiu a l’Àgora Juan Andrés Benítez i és una proposta que uneix cinema i mobilització social

 

Passi de pel·lícula al cicle de cinema a la fresca

Seminaris internacionals

L’intercanvi de coneixements a través de l’educació no formal i en contextos interculturals és molt enriquidor. Tindràs l’oportunitat de participar en formacions molt diverses.

 

Assistentes al seminari

Intercanvis juvenils

Aquests projectes uneixen grups de joves de països i realitats socioeconòmiques i culturals diferents per aprendre i compartir des de l’educació no formal.

 

Joves d'intercanvi realitzant jocs i activitats

Trobada de voluntàries

La trobada de voluntàries és l’espai d’intercanvi entre sòcies, activistes i persones que han viscut una experiència de voluntariat. És un espai formatiu, de valoració dels projectes i de pensament de futur.

 

Trobada de voluntàries

A La Vaqueria

Les activitats i tallers de sensibilització són eines també d’educació per la pau. Organitzem cicles de xerrades, cinefòrums, activitats a l’espai públic, etc.

 

Tallers i activitats a l'espai de La Vaqueria