Educació per la pau

Organitzem formacions locals i internacionals des de l’educació no formal per promoure una comprensió crítica del món i l’apoderament de la societat civil.

 

Vols organitzar una de les formacions de l’SCI a la teva entitat, grup educatiu o institut?

Formació per voluntàries internacionals

Abans de participar en un projecte de voluntariat internacional és imprescindible formar-se tant en aspectes pràctics com teòrics.

 

Formació per coordinadores de camps de treball

Coordinar un projecte de voluntariat internacional pot representar un repte. Des de l’SCI oferim recursos pràctics i un espai per compartir dubtes i inquietuds abans de començar.

 

Curs de Conflictologia

Per entendre els conflictes internacionals cal analitzar les seves causes i conseqüències. El curs anual de conflictologia posa de relleu el paper de la societat civil en la construcció de pau.

 

Tallers de la guia Entre[terres]

Activitats per a infants i joves que pretenen abordar la realitat de les migracions des de la perspectiva de la defensa dels drets humans i la construcció de pau.

Cicle Cinema a la fresca, cinema de lluites

El cicle Cinema a la fresca, cinema de lluites se celebra cada estiu a l’Àgora Juan Andrés Benítez i és una proposta que uneix cinema i mobilització social

 

Seminaris internacionals

L’intercanvi de coneixements a través de l’educació no formal i en contextos interculturals és molt enriquidor. Tindràs l’oportunitat de participar en formacions molt diverses.

 

Intercanvis juvenils

Aquests projectes uneixen grups de joves de països i realitats socioeconòmiques i culturals diferents per aprendre i compartir des de l’educació no formal.

 

Trobada de voluntàries

La trobada de voluntàries és l’espai d’intercanvi entre sòcies, activistes i persones que han viscut una experiència de voluntariat. És un espai formatiu, de valoració dels projectes i de pensament de futur.

 

A La Vaqueria

Les activitats i tallers de sensibilització són eines també d’educació per la pau. Organitzem cicles de xerrades, cinefòrums, activitats a l’espai públic, etc.