Educació per la pau

Per nosaltres l’educació per la pau és una eina de transformació social basada en la noviolència i la construcció d’alternatives arrelades al teixit local i amb visió global. L’entenem com un procés participatiu basat en l’aprenentatge conscient i el pensament crític per impulsar una societat més justa i compromesa.

Treballem a Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i Andorra, a la Mediterrània i al món a través d’activitats educatives com tallers, cursos, materials pedagògics i d’altres; totes elles basades en les mirades estratègiques de l’SCI: els feminismes, l’ecologisme, l’antiracisme i el decolonialisme.

Formació per voluntàries internacionals

Abans de participar en un projecte de voluntariat internacional és imprescindible formar-se tant en aspectes pràctics com teòrics.

 

Voluntaries fent la formació

Formació per coordinadores de camps de treball

Coordinar un projecte de voluntariat internacional pot representar un repte. Des de l’SCI oferim recursos pràctics i un espai per compartir dubtes i inquietuds abans de començar.

 

Voluntaries realitzant la formació del SCI

Curs de Conflictologia

Per entendre els conflictes internacionals cal analitzar les seves causes i conseqüències. El curs anual de conflictologia posa de relleu el paper de la societat civil en la construcció de pau.

 

Assistentes al curs

Primavera Verda

Aquest cicle té la intenció de fomentar una visió crítica sobre la societat consumista i capitalista en què vivim i plantejar reptes i alternatives per viure en un món sostenible i més just amb el nostre entorn natural i social.

 

Trobada de voluntàries

La trobada de voluntàries és l’espai d’intercanvi entre sòcies, activistes i persones que han viscut una experiència de voluntariat. És un espai formatiu, de valoració dels projectes i de pensament de futur.

 

Trobada de voluntàries

Cicle Cinema a la fresca, cinema de lluites

El cicle Cinema a la fresca, cinema de lluites se celebra cada estiu a l’Àgora Juan Andrés Benítez i és una proposta que uneix cinema i mobilització social

 

Passi de pel·lícula al cicle de cinema a la fresca

Tallers de la guia Entre[terres]

Activitats per a infants i joves que pretenen abordar la realitat de les migracions des de la perspectiva de la defensa dels drets humans i la construcció de pau.

Assistentes a un dels tallers

Seminaris internacionals

L’intercanvi de coneixements a través de l’educació no formal i en contextos interculturals és molt enriquidor. Tindràs l’oportunitat de participar en formacions molt diverses.

 

Assistentes al seminari

Intercanvis juvenils

Aquests projectes uneixen grups de joves de països i realitats socioeconòmiques i culturals diferents per aprendre i compartir des de l’educació no formal.

 

Joves d'intercanvi realitzant jocs i activitats

Cicle Cercant Alternatives

Aquest cicle d’activitats té la intenció de reflexionar sobre les propostes de projectes, accions i actituds que podem adoptar per cercar alternatives al sistema imperant.

 

Protagonistes i assistentes d'una xerrada del cicle Cercant Alternatives

A La Vaqueria

Les activitats i tallers de sensibilització són eines també d’educació per la pau. Organitzem cicles de xerrades, cinefòrums, activitats a l’espai públic, etc.

 

Tallers i activitats a l'espai de La Vaqueria