Formació per a voluntàries internacionals

Creiem en el voluntariat com una eina de transformació social, per això, volem que totes les persones que seran voluntàries en projectes puguin analitzar el món en el què vivim des d’una mirada crítica i el puguin transformar. Organitzem les formacions en dos tipus: una formació bàsica que consta d’1 cap de setmana per a les persones que marxen a un camp de treball i una formació d’aprofundiment per les que faran un camps al sud, voluntariat de llarga durada o un camp que suposa un repte afegit per la seva temàtica. Aquesta consta d’un cap de setmana i una sessió extra.

 

Continguts

Formació bàsica:

– Concepte de voluntariat, associacionisme i impacte del voluntariat
– Creació, cohesió i autogestió de grups
– Identitat, cultura i interculturalitat
– La perspectiva positiva del conflicte: resolució i transformació de conflictes
– Desigualtats, injustícies socials i drets humans
– Coneixement d’altres projectes i experiències
– Perspectiva de gènere
– Fotografia per la transformació social
– Preparació tècnica: assegurances mèdiques, preparació del viatge,etc.

Formació d’aprofundiment (tot els continguts de la formació bàsica més els indicats a continuació):

– Decolonialisme i relacions desiguals
– Anàlisi global: el concepte nord-sud
– Gènere i feminismes en contextos interculturals

T’interessa? Aquí la informació pràctica!

– Properes edicions: caps de setmana del 25 i 26 de maig del 2024 a Cambrils i del 6 i 7 de juliol del 2024 a Llinars del Vallès.

– Horari: La formació bàsica és de cap de setmana (des de dissabte a les 10h fins diumenge a les 16h, aprox.) i la formació d’aprofundiment es fa en dissabte (10-20h).

– Preu: gratuïta (sòcies) i 50€ (formació bàsica, no sòcies), 55€ (formació bàsica + aprofundiment, no sòcies) i 15€ (formació d’aprofundiment, no sòcies). Inclou allotjament i menjar.

T’hi pots inscriure en aquest formulari (cal fer-la mínim 10 dies abans). Per més informació contacta amb participacio@scicat.org.

– La formació està reconeguda pel Pla de Formació de Voluntariat de Catalunya, i podreu obtenir un certificat de participació.

*Si no participes de cap voluntariat de l’SCI, però t’agradaria fer la formació, pots inscriure’t o demanar més info a participacio@scicat.org.

Quina metodologia utilitzarem?

Proposem treballar a partir d’eines de l’educació no formal: dinàmiques participatives i vivencials que permetin un procés d’aprenentatge a partir del debat entre els i les participants, la introspecció personal, la reflexió i l’intercanvi.