Formació per coordinadores de camps de treball

Coordinar un camp de voluntariat i altres projectes de voluntariat internacional  i acompanyar un grup divers pot representar un repte. Des de l’SCI organitzem una formació per tal d’oferir recursos pràctics, solucionar dubtes i compartir inquietuds a l’hora de coordinar un projecte de voluntariat al territori. L’objectiu principal d’aquesta formació, doncs, és proporcionar les eines necessàries per facilitar i dinamitzar grups, així com resoldre i transformar conflictes.

 

Continguts

– La persona coordinadora: rol i tasques
– Prevenció del conflicte: escala de creació dels grups
– Dinàmiques participatives de facilitació de grups
– Conflictes: concepte, resolució, transformació i mediació de conflictes
– Perspectiva de gènere

T’interessa? Aquí la informació pràctica!

– Propera edició: maig 2025.
– Preu: gratuïta (sòcies, activistes de grups locals o promotores de camp) i 50€ (no sòcies). Aquelles persones que coordinin un camp, se’ls tornarà l’import.
Inscriu-t’hi en aquest formulari! (cal fer-ho mínim 10 dies abans)
– Per més informació contacta a participacio@scicat.org

Quina metodologia utilitzarem?

La formació es realitza durant un cap de setmana (en total 15 hores) en una casa de colònies. Durant la formació, les participants prendran consciència de quin és el seu rol i com el poden portar a terme, quines eines poden aplicar per prevenir els conflictes, afavorir dinàmiques participatives i resoldre els conflictes de manera constructiva.

Proposem treballar a partir d’eines de l’educació no formal: dinàmiques participatives i vivencials que permetin un procés d’aprenentatge a partir del debat entre els i les participants, la introspecció personal, la reflexió i l’intercanvi.