Preguntes freqüents dels camps de treball

Preguntes freqüents dels camps de treball

Quant costa fer un camp i per què hi ha una quota?
La quota de participació a un camp és de 100 € (despeses administratives, la formació prèvia i l’assegurança). Els camps estan reservats per als socis/es, però teniu la possibilitat de participar-hi fent-vos soci/sòcia en el moment de la inscripció. La quota de sòcia per un any és de 50€.

Per què cal que em faci soci/a?
La quota de soci/a significa el teu suport, tant social com econòmic, al projecte associatiu de l’SCI. La teva col·laboració ens permet enfortir i tirar endavant els projectes que tenim en marxa. D’aquesta manera, podem seguir promovent el voluntariat internacional, treballar per la construcció d’una d’una pau justa i duradora i per l’intercanvi entre pobles i persones entès com a motor de canvi social.

Cal tenir experiència prèvia?
Per participar en un camp a un país del nord no cal tenir experiència prèvia però per participar en un país del sud, cal tenir certa experiència associativa i de voluntariat i/o experiències internacionals i/o altres camps de voluntariat. En aquest mapa podreu consultar quins països entenem per enriquits i quins països entenem per empobrits.

Cal que parli anglès?
A la majoria de camps l’anglès és la llengua vehicular, però també en alguns casos ho poden ser altres llengües, si així ho indica a la informació del camp. Sigues conscient del teu nivell, ja que et condicionarà el nivell de comunicació, però no t’amoïnis si no parles un anglès perfecte, hi ha moltes maneres de comunicar-se!

Com puc buscar el meu camp?
Es fa mitjançant el cercador de camps. Pots buscar per dates, continents, països, temàtica… Però vigila de no posar masses variables i que t’apareguin pocs camps! Et proposem deixar la cerca el més oberta possible (per exemple només amb un rang de dates) i deixar-te seduir pels camps i els països que t’apareixen.

Per què haig de triar 6 camps?
Et demanem que seleccionis 6 camps, ja que així tenim més possibilitats per garantir-te una plaça en un camp. En època de més demanda (els camps de l’estiu) pot passar que no et puguem emplaçar en cap d’aquests camps. En aquest cas, t’oferirem de fer una altra aplicació amb nous camps o si no ho desitges, et retornarem el diners.

Trobaré un camp?
Tothom pot trobar un camp, n’hi ha centenars! És important, però, que tinguis la ment oberta i siguis conscient que allò que importa no només és el destí sinó l’experiència que viuràs. En el cas que no trobem plaça en un camp en un concret, n’hi haurà molts altres que t’estaràn esperant!

Vull fer un camp a l’estiu, per què no trobo camps?
El cercador et mostra tots els camps disponibles a partir de demà mateix. És una base de dades en constant evolució, cada dia desapareixen camps que ja estan plens i apareixen nous camps a mesura que estan disponibles. Si vols un camp per l’estiu tingues en compte que al voltant del 15 de març ja estan tots penjats al cercador i potser si ho mires molt aviat en trobaràs pocs.

En quin cas em tornareu els diners de la inscripció?
En cas que no us puguem emplaçar als camps demanats (sempre i quan hagueu demanat 6 camps) o en cas de cancel·lació de camps, us retornarem la quota de participació (100€). No es retornarà la quota en cas d’anul·lació per part del voluntari, excepte casos justificats i imprevistos que seran valorats per l’SCI. En aquests casos, un cop finalitzada la temporada de camps de l’estiu es retornarà la quota, aproximadament durant el mes d’octubre. La quota de sòcia no es retorna ja que tota persona sòcia té dret a participar a altres camps durant tot l’any a més de participar de la resta de voluntariats i activitats de l’SCI.

Podem anar-hi dues persones conjuntament?
Des de SCI Catalunya us aconsellem participar soles als camps, ja que entenem que l’experiència viscuda i l’obertura al grup i cohesió d’aquest és molt millor. Si tot i així voleu participar al camp conjuntament amb una altra persona us aconsellem que fem la sol·licitud amb el màxim temps possible, quan ens hagueu d’enviar la documentació (després del pagament) ens ho feu conjuntament en un sol correu i ho especifiqueu als vostres formularis (al camp de desitjos especials). També heu de tenir present que és més difícil emplaçar-vos i pot ser més lent que no una sola persona.

Puc participar a un camp amb els meus fills/es?
Sí! Hi ha camps que accepten la participació de criatures acompanyades dels seus tutors/es legals i adapten les tasques a les seves possibilitats i necessitats. A banda, també hi ha camps familiars, oberts a la participació d’unitats familiars i criatures.

Si tinc entre 16 i 17 anys puc participar en qualsevol camp?
No tots els camps de treball poden acollir persones menors d’edat. Al cercador de camps has de triar l’opció International volunteers under 18 per veure les opcions disponibles. Necessitaràs l’autorització dels teus/teves tutors/es legals.

Quan compro el bitllet?
Tant bon punt tingueu plaça al camp i l’hagueu confirmada, us suggerim que tanqueu el transport fins i des del camp, encara que encara no tingueu l’infosheet, expecialment si heu d’agafar un vol i hi ha el risc que se us encareixi. Tot i que serà amb l’infosheet que tindreu informació de l’hora i punt de trobada exacte, calculeu poder ser al matí del primer dia al lloc del camp i sortir amb temps per la tarda de l’últim dia. Valoreu arribar al país un dia abans o tornar un dia després depenent de l’hora de vol i de la distància que hi ha entre el camp i l’aeroport.

La formació i l’avaluació són obligatòries?
És necessari i obligatori participar tant al cap de setmana de formació prèvia com al cap de setmana d’avaluació i convivència posterior. Si no pots assistir a les programades, fem formacions express durant tot l’any. Contacta’ns. La formació té per objectiu resoldre dubtes pràctics però també reflexionar i sensibilitzar sobre la realitat política i socioeconòmica mundial i introduir-nos en l’educació per la pau. Aquí trobaràs la informació.

Què passa si tinc un accident durant el camp?
Per als camps a països del nord tenim una assegurança que et cobreix despeses mèdiques i possibles accidents durant el camp de treball. Als països del sud cal que et facis una assegurança amb aquestes cobertures.

Què puc fer si necessito més informació?
Et recomanem que vinguis a una de les nostres xerrades informatives. En aquestes ens podràs conèixer, podràs escoltar l’experiència d’altres voluntaris/es de primera mà i a més t’explicarem tot el procés d’inscripció. Aquí trobaràs les properes xerrades que tenim calendaritzades! També et podem atendre, si tens dubtes puntuals, els dilluns i els dimecres de 15h a 19h al local de l’SCI.