Fes objecció fiscal: Que l’única arma sigui la solidaritat!

Fes objecció fiscal: Que l’única arma sigui la solidaritat!

No donis diners a la guerra! En aquesta declaració de la renda, fes objecció fiscal amb l’SCI. El proper 8 de maig us expliquem com fer-ho.

Què és l’objecció fiscal?
L’objecció Fiscal és un acte de desobediència civil promoguda pels col·lectius antimilitaristes i d’objecció de consciència que consisteix en negar-se a col·laborar amb el finançament a la despesa militar de l’estat. A través del pagament d’impostos amagats en diferents partides ministerials estem contribuint a finançar l’armament i les intervencions militars de l’estat espanyol. Practicant l’objecció fiscal a la declaració de la renda podem impedir que els nostres diners vagin a parar a aquestes partides.

Tal i com diu el SIOF “l’Objecció Fiscal es basa en la negació a acceptar que els conflictes s'hagin de resoldre per mitjans violents com les guerres. La negociació és l'únic mitjà per aconseguir la resolució pacífica dels conflictes”.

En què consisteix?
Consisteix en no pagar a hisenda la part de la declaració de la renda que correspondria a la despesa militar, i destinar aquella part a un projecte social i solidari. El càlcul del percentatge que s’objecta es fa a partir de la despesa militar sobre el pressupost total de l’Estat. Agafant les dades del Centre Delàs el 2016 va ser el 3,86% i el 2017 és el 4,24%

Com es fa?


1. No acceptis l’esborrany de la declaració de la renda. 

2. Fes la declaració  amb el programa RENDA WEB de l’Agència Tributària

  • Vés a la pàgina Resum de declaracions
  • Clica damunt de l’Import de Retencions i altres pagaments a compte i escriu l’import.
  • A la casella 567 o 568 indica l’import que vols objectar, i automàticament  el programa comptabilitzarà aquesta deducció.
  • Un cop acabada la declaració el programa es connectarà amb Hisenda per gravar la declaració i generarà un PDF amb un número de referència (“Expedient/Referència (núm. registre assignat)), aquest document ens serveix com a Resguard.


3. Fes una transferència de la quantitat objectada a un projecte social. Ingressar la quantitat que hem descomptat d’objecció fiscal al compte corrent d’alguna entitat social, solidària, pacifista i antimilitarista, com per exemple Servei Civil Internacional de Catalunya (ES08 1550 0001 2200 0079 5922). I imprimeix el comprovant de la transferència.

4. Omple la carta al Ministeri d’Hisenda i imprimeix-la per adjuntar-la a la declaració amb el comprovant de pagament de cara a Hisenda. Descarrega-la aquí.

5. Entrega a Hisenda a Registre, el resguard de la declaració, el comprovant de la transferència i la carta del Ministeri d’Hisenda. Anem presencialment a Hisenda, a la secció de Registre, a presentar el rebut dels diners desviats juntament amb la carta d’instància on hi constarà el número de referència. Necessitarem presentar els 3 documents originals (per entregar a hisenda) dels passos 2, 3 i 4; i una còpia que hisenda ens segellarà i ens quedarem nosaltres.

6. Omplir el cens d’Objecció Fiscal per poder fer seguiment de l’evolució de l’objecció fiscal, i en cas que facis l’ingrés a “SCI-Catalunya”, comunica-ho enviant un correu a administracio@sci-cat.org

Vine al taller/xerrada del 8 de maig! T'explicarem en directe com fer-ho!
Taller / Xerrada "Com fer l'objecció fiscal?"
Dimarts 8 de maig a les 19:00h 
A La Vaqueria de l'SCI (c. del Carme 95. Baixos 2a. BCN)

Confirma la teva assistència en aquest enllaç

 

blank

make action GIFs like this at MakeaGif