Cicle Cercant Alternatives: Què hi ha darrere l’emergència climàtica?

Cicle Cercant Alternatives: Què hi ha darrere l’emergència climàtica?

Parlem de crisi ambiental, revoltes socials i alternatives els propers 16, 17 i 19 de desembre al VIè Cicle Cercant Alternatives, aquest cop amb la col·laboració de ‘Rebel·lió o extinció Barcelona’

En els últims anys, i sobretot en els últims mesos, la lluita per la defensa del clima ha agafat protagonisme als carrers, però també a les institucions. Sembla que l’emergència climàtica ha posat sobre la taula el que moltes organitzacions i moviments socials anaven assenyalant ja fa dècades: el sistema capitalista està acabant amb el planeta. En aquesta edició del Cicle Cercant Alternatives volem conèixer les dinàmiques que ens han portat fins a la situació actual, analitzar com el propi sistema intenta apropiar-se de la solució al canvi climàtic, i compartir conjuntament, estratègies de canvi social des de la societat civil organitzada.

Per fer-ho, hem organitzat tres sessions amb la col·laboració d’activistes de Rebel·lió o extinció Barcelona. Tindrem la participació també d’altres organitzacions com l’Observatori del Deute en la Globalització, Fridays for future i Entre Pobles.

Cicle Cercant Alternatives: Què hi darrere l’emergència climàtica?
Totes les sessions seran a les 18h a La Vaqueria de l’SCI
c/ Carme 95. Baixos 2ª. BCN
Entrada lliure, cal inscripció prèvia a través d’aquest formulari. Pots venir a sessions individuals.

Dilluns 16/12
Crisi climàtica: una veritat incòmoda
a càrrec de Jordi Bigues, escriptor i periodista, membre de Rebel·lió o Extinció
Per què ningú no fa res? La magnitud del repte no pot ser una excusa per no passar a l’acció. Per on començar?

Dimarts 17/12
Greenwashing o l’apropació de la lluita des del capitalisme verd
a càrrec d’Alfons Pérez, de l’Observatori del Deute en la Globalització
La lluita pel clima està a l’ordre del dia i des de la política i les grans corporatives no deixen passar l’oportunitat per aprofitar-se’n i treure’n rendiment. Explorem-ho.

Dijous 19/12
Taula rodona | Fem-hi front: Com ha de ser la resposta social davant pel clima?
amb la participació de membres de Rebel·lió o Extinció BCN, l’Observatori del deute en la Globalització, Fridays for future i Entre Pobles.
Vagues, manifestacions, acció no-violenta, incidència política… Fa mesos que les activistes surten al carrer amb força, però quines són les següents estratègies? Després de la Cimera pel Clima, com cal seguir la lluita?
Moderen el debat activistes del grup de Justícia Climàtica de l’SCI