Coordina un camp sobre recuperació d’espais naturals a Arbúcies!

Voluntaris participant a un camp de treball a Arbúcies

Has fet un camp de voluntariat amb l’SCI? Aquest any tens l’oportunitat de coordinar-ne un sobre la rehabilitació d’una antiga bassa i la seva biodiversitat! Del 9 al 24 de juliol

Si tens experiència participant de camps de treball i tens ganes de viure una nova experiència intercultural, pots fer de coordinadora d’un camp de treball.

Pots participar del camp de treball que organitzem a Arbúcies assumint la figura de coordinador/a d’un grup de voluntaris i voluntàries. Només cal que tinguis experiència en camps de treball o grups interculturals, bon nivell d’anglès i ganes de participar-hi!

Les tasques de la persona coordinadora són:
 Fer d’enllaç i vetllar per la bona comunicació entre el grup i l’entitat promotora.
– Gestionar el temps, l’espai de treball i les estones de lleure, tot facilitant l’autogestió del grup i el bon funcionament del camp.
– La persona coordinadora és voluntària, i per tant, s’espera que tot el grup doni suport en aquesta coordinació.

Si hi estàs interessat/ada, envia un correu a voluntariat@scicat.org el més aviat possible! A continuació pots veure la informació del camp:

Dates: del 9 al 24 de juliol

Descripció: El projecte es realitzarà al nucli muntanyós d’Arbúcies i estarà centrat en la rehabilitació d’una antiga bassa seca i de la riera del riu. Les tasques consistiran principalment a rehabilitar la bassa, restaurar-la mitjançant la construcció d’un petit mur, plantar la vegetació necessària, i finalment reconduir el riu i reintroduir algunes espècies que es consideren clau per a la seva biodiversitat. A més, es podrien realitzar obres complementàries similars en altres trams del parc/riera.

Tasques: L’objectiu principal és la rehabilitació d’un estany sec de ~100m2. Això implicarà netejar l’espai (retirar terra, arrencar males herbes…) i tasques de rehabilitació (plantar plantes, construir un petit mur, donar forma al sòl…). Les condicions de treball seran de 4-5 hores al dia, 5 dies a la setmana (de dilluns a divendres). S’utilitzaran els instruments més bàsics i de baixa complexitat (pals, pales…). Els voluntaris no hauran de nedar ni submergir-se a la bassa, ja que l’aigua només passarà un cop s’hagin acabat totes les tasques de rehabilitació.

Temps lliure: Es poden organitzar diverses activitats segons el grup: des d’activitats al poble fins a sortides a Girona (45km) o Barcelona (80km). A més, es facilitarà als voluntaris jocs de taula, accés a les piscines públiques i un petit pressupost per a activitats de temps lliure. A part d’això, gràcies al seu entorn privilegiat, els amants de la natura tindran l’oportunitat d’explorar l’entorn d’Arbúcies i fer senderisme fins a punts d’interès concrets, ja sigui sols (amb mapa facilitat) o amb gent local. Una visita guiada al Castell de Montsoriu, el castell gòtic més important de Catalunya, és imprescindible!

Allotjament: El gimnàs de l’institut es facilitarà com a allotjament, amb lavabos no mixtes, dutxes, llum i aigua calenta. Pel que fa a la cuina, els voluntaris tindran accés a la cuina i al menjador de l’escola, on podran cuinar els seus propis aliments.

Si hi estàs interessat/ada, envia un correu a voluntariat@scicat.org el més aviat possible! També t’hi pots inscriure com a participant!