Des d’una perspectiva feminista, la mostra de fotografia explora l’espai íntim de les dones palestines i visualitza les seves resistències sovint silenciades. Un projecte d’Ester Pérez Berenguer, SUDS i SCI Catalunya
Amb ‘La Resistència Invisible. Dones palestines contra l’ocupació’ tenim la intenció de mostrar la narrativa que emergeix des dels marges, teixida amb valentia i determinació per part de les dones palestines, més enllà dels focus, les càmeres, i de les terribles xifres de víctimes i ferits que ens arribem des de Gaza diàriament. Dones que s’enfronten a una doble ocupació: la sionista i la dels seus cossos per part del patriarcat; i que, tot i així, estan construint un moviment que desafia l’statu quo. “Una resistència que neix de la determinació silenciosa d’elles, que es neguen a ser reduïdes a víctimes, que estan decidides a escriure el seu propi futur i liderar el camí cap a l’alliberament. Perquè no és possible construir una Palestina lliure sense les dones, ni Palestina serà totalment lliure mentre les dones no ho siguin”.
Aquest reportatge adopta la perspectiva feminista ‘d’allò que és personal és polític’, explorant l’espai íntim de les dones i destacant situacions sovint silenciades. És un ressò de les diverses històries que abracen la màxima palestina ‘resistir és existir’: dones de Beita que es van auto-organitzar per donar suport logístic a un campament de resistència; una pintora d’Hebron que expressa l’assetjament diari en la seva ciutat presó mitjançant l’art; dones que preserven la identitat cultural a través de la creació d’un museu dedicat a l’oli d’oliva; xarxes de solidaritat entre dones familiars de màrtirs, que treballen el dol des d’un enfocament comunitari; dones que volen canvis polítics, que es formen o que accedeixen a la universitat; dones que simplement romanen en els seus habitatges fent front a les incursions i amenaces de colons i de militars, i dones que han creat cooperatives de producció, vertaderes eines d’apoderament col·lectiu, productores de béns que permeten fer boicot a productes israelians.
Visita tota l’exposició i coneix les seves històries.
Aquesta exposició ha estat produïda pel Servei Civil Internacional de Catalunya i SUDS – Associació Internacional de Solidaritat i Cooperació, gràcies al suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.