Fes el teu voluntariat amb una organització juvenil palestina

Fes el teu voluntariat amb una organització juvenil palestina

El projecte de Baladna Youth Association acollirà una persona voluntària durant 6 mesos al territori de Palestina del 48

Baladna significa “la nostra terra” en àrab. Es tracta d’una organització juvenil palestina que treballa amb els i les joves de la zona del 48 (actual Israel). El seu objectiu és doble: acompanyar un procés de presa de consciència crítica sobre la identitat palestina per tal d’afrontar la discriminació i la marginació de la comunitat palestina a Israel; fomentar el rol actiu dels i les joves en la defensa dels seus drets com a palestins/es. Cal destacar que Baladna és una organització formada per joves i per a joves, ja que són aquests els qui guien el focus de l’organització i els projectes responen a les necessitats i problemes d’aquests, sent el jovent palestí el centre d’acció educacional i social de la organizació.

Des de la seva fundació l’any 2001, desenes de milers de joves han participat en programes de formació de lideratge juvenil, educació cultural i mitjans de comunicació. L’objectiu d’aquests programes educatius i de foment de l’activisme és la comprensió i aplicació dels principis de la democràcia, la igualtat de gènere, els drets humans, el pluralisme i la tolerància en relació amb la comprensió crítica de la història cultura i problemàtiques del poble de Palestina (a la zona del 48, a CisJordània, Gaza i a la Diàspora).

Objectius del projecte:
– Apoderar als i les joves i crear estratègies en l’àmbit de l’educació per la pau, la democràcia, la perspectiva de gènere i els drets humans a través de programes que formen el nucli d’activitat de l’entitat amb joves d’arreu del territori palestí per mostrar la història i fomentar la identitat.
– Treballar la interculturalitat en comunitats rurals, dinamitzant activitats i formacions locals de descoberta i col·laboració entre comunitats.
– Cooperar entre organitzacions i coordinar activitats conjuntes per enfortir la xarxa, tant a Palestina com la xarxa internacional.
– Mostrar els avantatges del voluntariat local i internacional i promoure oportunitats per als ciutadans locals, exposant-les com a eines de construcció de pau.

Tasques de la persona voluntària:
– Descobrir i aprendre el funcionament intern d’una entitat que treballa a nivell local però amb una gran xarxa internacional.
– Donar suport en la cerca de finançament de l’entitat i seguiment de les subvencions o donacions atorgades. Suport a la identificació de convocatòries públiques i privades; elaboració de sol·licituds de finançament per a projectes concrets de l’entitat; elaboració de memòries i justificacions als diferents finançadors.
– Fer difusió de l’activitat de l’entitat a través de les xarxes socials, pàgina web, butlletí online i informe anual. Elaboració i publicació de vídeos il·lustratius dels diferents projectes, activitats concretes o objectius de l’entitat; recopil·lació d’informació per l’actualització dels continguts de la pàgina web i xarxes socials; disseny i creació de continguts pel butlletí online bimensual; suport en la recopil·lació de materials per la redacció de l’informe anual.
– Donar suport als diferents projectes i a l’activitat general de l’entitat. Realització de tasques administratives i logístiques requerides.

Requisits:
– Pots participar fins als 30 anys (requisit obligatori pel programa ESC, màxim 30 anys complerts abans de l’octubre del 2019)
– Estada de 6 mesos: A partir del maig-juny
– Fer-se sòcia de l’SCI (quota de 45€). El programa està finançat per la Comissió Europea i cobreix estada, transport i diners de butxaca. (Llegeix les condicions)

Es valorarà:
– Coneixement de la situació a Palestina
– Bon nivell d’anglès
– Coneixement d’ús de xarxes socials i comunicació

Si estàs interessat/ada omple ja aquest formulari. I si tens dubtes pots escriure’ns a voluntariat@scicat.org