Fes l’objecció fiscal a la despesa militar!

Fes l’objecció fiscal a la despesa militar!

30 anys després, seguim desobeïnt. I tu? ets còmplice o desobedient?
No paguis les seves bales. Fes l’objecció fiscal a la despesa militar a la declaració de la renda i no paguis les seves guerres.

El 20 de febrer de 1989, vuit joves catalans es van presentar al jutjat militar de Barcelona per declarar-se insubmisos al servei militar. Aquella experiència, com d’altres, va ser i és un exemple de desobediència civil noviolenta activa i determinada a Catalunya. Avui dia, tot i la desaparició del servei militar obligatori, encara hi ha accions que ens fan còmplices de la guerra. L’estat espanyol destina milers de milions d’euros a la despesa militar, i ho fa amb els impostos de totes les ciutadanes.

Fes-te desobedient, i fes l’objecció fiscal a la despesa militar!

Què és l’objecció fiscal?
L’objecció Fiscal és un acte de desobediència civil promoguda pels col·lectius antimilitaristes i d’objecció de consciència que consisteix en negar-se a col·laborar amb el finançament a la despesa militar de l’estat. A través del pagament d’impostos amagats en diferents partides ministerials estem contribuint a finançar l’armament i les intervencions militars de l’estat espanyol. Practicant l’objecció fiscal a la declaració de la renda podem impedir que els nostres diners vagin a parar a aquestes partides.
Tal i com diu el SIOF “l’Objecció Fiscal es basa en la negació a acceptar que els conflictes s’hagin de resoldre per mitjans violents com les guerres. La negociació és l’únic mitjà per aconseguir la resolució pacífica dels conflictes”.

En què consisteix?
Consisteix en no pagar a hisenda la part de la declaració de la renda que correspondria a la despesa militar, i destinar aquella part a un projecte social i solidari. En cap cas es tractaria d’una evasió fiscal, sinó que es presenta conjuntament a la declaració el rebut de la donació a una entitat que promogui la pau i la noviolència.
A la xerrada del proper 23 de maig us explicarem com fer-ho!

Xerrada: Com i per què fer l’objecció fiscal?
Dijous 23 de maig a les 18:30h
A La Vaqueria de l’SCI (c/ del Carme 95. Baixos 2a)
Inscriu-te al formulari aquí

blank