S’acosta la Peace Caravan a Barcelona!

S’acosta la Peace Caravan a Barcelona!

És una tasca vital de les organitzacions pacifistes denunciar la injustícia, la desigualtat i la manipulació de l’explotació de les persones arreu del món. La pau, sigui com sigui, també comença amb tots i cadascú de nosaltres. També té a veure amb la manera en que actuem en les nostres vides quotidianes. Per això SCI promou formes no reglades d’educació per la pau per tots els llocs possibles i de les més diverses maneres. La Caravana SCI per la Pau 2012 és un gran exemple de tot plegat.

Què és la Caravana per la Pau?
Durant l’estiu de 2012 grups entrenats de “missatgers de la pau” viatgen per tretze països europeus desde Helsinki fins a Barcelona, amb l’objectiu d’expandir la filosofía del SCI i promoure la cultura de pau. Aquests “missatgers” faran parada en moltes ciutats i pobles per organitzar tallers de pau i altres accions de carrer juntament amb activistes locals. Intentaran involucrar ciutadans locals sobre les maneres més idonies d’assolir la pau i el que cadascú de manera personal pot fer per assolir aquest objectiu. Ajudaran refugiats i minores discriminades i també recolliran firmes per un Manifest de Pau internacional que será entregat als polítics de Brusel·les i tot arreu.
 Continua llegint!
 
 
Peace caravan – Caravana per la Pau!
Propera parada: Barcelona! (10 – 13 Setembre 2012)
De Helsinki a Barcelona: Caravana per la Pau de l'SCI!
Quatre grups de joves de tot el món viatgen per 13 països per promoure la cultura de la pau i la fillosofia del Servei Civil Internacional… Fi de trajecte a Barcelona, 9-13 de setembre!

 
1/ En què consisteix la Peace Caravan?
2/ Programa a Barcelona
3/ Peace Manifesto!
4/ Com ser voluntari i participar?

 
 
1/EN QUÈ CONSISTEIX LA PEACE CARAVAN?
Durant l’estiu de 2012 grups entrenats de “missatgers de la pau” (voluntaris de diferents branques de l’SCI) viatgen per tretze països europeus desde Helsinki fins a Barcelona, amb l’objectiu d’expandir la filosofía del SCI i promoure la cultura de pau. Aquests “missatgers” faran parada en moltes ciutats i pobles per organitzar tallers de pau i altres accions de carrer juntament amb activistes locals. Intentaran involucrar ciutadans locals sobre les maneres més idonies d’assolir la pau i el que cadascú de manera personal pot fer per assolir aquest objectiu. Ajudaran refugiats i minores discriminades i també recolliran firmes per un Manifest de Pau internacional que será entregat als polítics de Brusel·les i tot arreu.
 
Durant el viatge, els missatgers recolliran signatures per al Manifest per la Pau, que també es pot signar en línia.
 
Els missatgers de la pau van sortir de Finlàndia l’1 de juliol, i abans d’arribar a Barcelona, han passat per Romania, Bulgària, Sèrbia, Kosovo, Croàcia, Àustria, Hongria, Itàlia, Alemanya, Bèlgica i el Regne Unit. Del 9 al 13 de setembre, l’SCI Catalunya acollirem l’última fase i acabarem amb una gran festa per la pau!
 
Consulta aquí les diferents activitats que farem a Catalunya
 
És una tasca vital de les organitzacions pacifistes denunciar la injustícia, la desigualtat i la manipulació de l’explotació de les persones arreu del món. La pau, sigui com sigui, també comença amb tots i cadascun de nosaltres. També té a veure amb la manera en que actuem en les nostres vides quotidianes. Per això SCI promou formes no reglades d’educació per la pau per tots els llocs possibles i de les més diverses maneres. El projecte de la Caravana per la Pau 2012 del Service Civil International (SCI) és un gran exemple de tot plegat!
 
Pots trobar més informació a:
Bloc de la Peace Caravanhttp://caravan.no-more-war.net/
Web del Service Civil Internationalhttp://www.sciint.org/

 
 
 
2/PROGRAMA A BARCELONA
 
Dilluns 10 set.,
11h a 14h – Juguem al Sudestan! Governa un país imaginari i prova de reduir la bretxa Nord-Sud! SCI-cat, BCN
17h a 20h – Tour alternatiu per Barcelona.
 
Dimarts 11 set.,
12h a 14h – Biblioteca Humana: no jutgis una persona per la seva coberta, coneix, escolta i comparteix! Passeig de Luís Companys, BCN.
17h a 20h – La Diada de Catalunya i concerts al centre de la ciutat.
 
Dimecres 12 set.,
11h – ens trobem a l'estació de Sants per anar a Girona amb tren.
– Tallers de Pau i trobada amb grups de treball de pau a Girona. Coordinadora ONG de Girona.
– Visita per la ciutat.
21h – tornem cap a Barcelona.
 
Dijous 13 set.,
12h a 14h – Exposició del concurs de fotografies “Daily views of peace”. SCI-cat, BCN
20h – inici de l'exposició.
20h30 – FESTA cloenda de la PEACE CARAVAN! SCI-cat, BCN
 
 
 
3/PEACE MANIFESTO, signa'l!
 
OBJECTIU: Treballar per un món sense fronteres per la pau.
QUI SOM: Nosaltres, els voluntaris i partidaris d’una acció a nivell europeu per la pau, demanem als nostres polítics:
 
1- Aturar de manera immediata totes les guerres, treure les tropes militars de territori estranger i solventar tots els conflictes a través d’accions no violentes.
2- Posar fi als tractats d’armament.
3- Reduir els impostos sobre armes per l’exèrcit amb l’objectiu de diversificar recursos lluny dels usos militars i promoure el benestar social, l’educació i la investigació científica.
4- Introduir l’educació per la pau com a part obligatòria del curriculum en totes les escoles europees.
5- Comprometre’s a dur a terme accions concretes per la prevenció del canvi climàtic al mateix temps que la promoció de la sostenabilitat i la preservació dels recursos naturals.
6- Implementar la igualtat d’oportunitats i aturar la discriminació de grups i minories socialment excloses.
7- Crear igualtat d’oportunitats per la dona per tal que pugui participar en assumptes d’importància pública i política, al mateix temps garantir una igualtat de sous i de treball.
8- Reconsiderar les actuals regulacions governamentals sobre els mercats financers, el que comporta desigualtats d’accés pels recursos i serveis socials.
 
Aquest manifest per la pau és una eina de suport per la Caravana per la Pau 2012 –una acció europea per la pau coordinada per l’equip de No More War del Servei Civil Internacional en col·laboració amb la xarxa de missatgers per la pau de l'SCI-.  El contingut del manifest va ser el·laborat pel grup de coordinació i els voluntaris del curs “Preparing for Peace” preparatori per la Caravana per la Pau.
 
Es pot trobar més informació sobre la Caravana per la Pau i l’equip No More War al bloc:www.no-more-war.net i al de la Caravana per la Pau.
Pots signar aquest manifest durant la Caravana per la Pau i als events de la Caravana o bé directament en aquesta pàgina.

Descarrega el manifest aquí.
 
 
4/COM SER VOLUNTARI I PARTICIPAR?

 
– Envia’ns un correu i digues-nos en quines activitats (o totes!) t’agradaria participar!
– Si ens vols donar un cop de mà, aquí tenim un llistat d’opcions de voluntariat!

 

Tenim diverses opcions de voluntariat!
• Voluntaris "Pop" (Multitasca)

Col·laboració en dinàmiques i energies, participació i suport en activitats, Aprèn, Treballa i Diverteix-te! Aquest grup recolzarà les activitats i la logística durant la Caravana per la Pau.

• Palaus de Barcelona

Disposes d’un sofà lliure o d’un llit? T’agradaria compartir-lo amb algún voluntari d’arreu del món per uns quants dies? Si tens l’oportunitat d’acollir un voluntari i vols viure una experiencia intercultural per uns quants dies, ets benvingut! Aquest grup será el grup d’acollida dels voluntaris de la Caravana per la Pau!

• Guies Alternatius de Ciutat

T’agradaria sortir per la ciutat amb els voluntaris internacionals? Comparteix la seva historia, fes nous amics, coneix persones d’arreu del món, beu cervesa amb ells per les nits, organitza’ls el teu tour alternatiu per la ciutat! Aquest grup será els guies alternatius de ciutat dels voluntaris de la Caravana per la Pau. Surt amb ells i ensenya’ls la ciutat desde els seus ulls!

• Reis de la cuina

T’agrada cuinar? Tindrem una cuina a SCI-Catalunya durant la Caravana per la Pau i cuinarem nosaltres mateixos el nostre menjar! Dues persones cuinaran per tot el grup cada dinar i sopar. Tindrem tot el necessari per preparar els àpats, tu tan sols porta’ns la teva energía i el teu gran somriure. Participa en el nostre equip de cuina i diverteix-te amb nosaltres!

 
Anima’t!  Si t’interessa participar en el nostre equip esperem rebre el teu email a evs@sci-cat.org. Inclou el teu nom, detalls de contacte, en quin grup t’agradaria participar i la teva motivació! Gràcies!