Uva, Vimioso (Portugal)

Uva, Vimioso (Portugal)
blankEl camp de treball realitzat a Uva, una població propera a Vimioso, ha estat una experiència molt bona.

La gent del workcamp eren genials i ens hi hem trobat molt a gust, ens hi vam integrar ràpidament. Hem treballat dur, sobretot durant els matins, ja que ens aixecàvem a les 6.15h del matí amb un despertador curiós (música indica) i esmorzàvem tot passant fred a la vegada que adormits. A les 7h ja estàvem a tope amb les eines i muntant estructures, transportant material, fent calc, fent ciment, tallant fusta, etc. El treball dur es compensava amb unes tardes de relax on encara podies conèixer més a la gent i dur a terme activitats molt entretingudes com slickline, anar al riu, banyar-se a la piscina municipal de Vimioso, fer una mica de turisme per la zona,etc.
Molt recomenable anar a fer unes cerveses al bar d'Uva on coneixes als avis del poble i algun d'ells et convidarà a fer un tast del vi i d'aiguardent (molt fortet jeje) fets per ells mateixos, a part de que t'explicaran coses del poble, aventures, et preguntaran coses i tindran curiositats amb tu, tot això generarà un vincle fort amb les habitants d'aquest poble tant petit.

Respecte l'allotjament, cap queixa. El menjar molt complet i bo, i el teníem sempre a disposició i podíem repetir sempre que volguéssim. Cal destacar que teníem un cuiner molt bo i era el que sempre s'encarregava de fer-nos el menjar…el cooker man l'anomenàvem. Cada dia tenia un parell d'ajudants, que a més d'ajudar-lo durant tot aquell dia, s'encarregaven de les tasques de neteja, inclòs netejar plats d'esmorzar, dinar i sopar. Evidentment aquell dia no anaves a treballar i et podies aixecar a les 10h. (Era com el teu dia de descans jeje). De tots els dies només es va fer festa per a tothom el diumenge, on vam aprofitar per assistir a conferències referents a temes de l'arquitectura, prou interessants. Una d'elles era sobre el raval i un projecte que es va dur a terme. Una altra era referent a les utilitats del vímets, a part de la que coneixem del cistells. Per exemple, per fer taulades, cases,etc.

Dormíem amb lliteres i tots en una mateixa “sala” nois i noies junts. Només hi havia una dutxa per 24 persones, una mica just, però així mentre feies cua parlaves ara amb un, ara amb l'altre, tot té la seva part positiva. Bé, hi havia una dutxa més, però només sortia aigua freda i diguem que les passaves una mica….bé ja ens entenem.

Com a objectiu del camp de treball era reconstruir una forja i un palombar (pombais). La primera era com una espècie de petita casa on s'hi dipositava material pel camp o pel bestiar, no ens va acabar de quedar clar. El segon era una espècie de petita casa de base circular enfocada pels coloms i la seva protecció com a espècie. (en una de les fotos apareix).
L'objectiu de dur a terme aquesta tasca és pel futur turisme de la zona, que puguin visitar els pombais i la forja tot seguint un recorregut “GR”que es realitzarà al voltant del poble. És a dir, fer-ho atractiu.

Bé, la única part negativa, o més millor dit, difícil va ser la despedida. Amb la gent del camp de treball es genera un vincle bastant fort i una amistat molt maca, i resulta complicat despedir-se i durant el dia de despedida molt complicat dir adéu. Sort d'internet que ens permetrà més o menys seguir en contacte i saber més d'ells. Amb alguns ja hem quedat per fer alguna quedada.

Conclusió: Una experència 100% recomenable.